מצרכים לקלתית אגוזי המלך

180 גרם קמח לבן

80 גרם אגוזי מלך טבעיים, טחונים דק

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

ביצה בגודל M

חצי כפית מלח

כף או שתי כפות מים קרים, לפי הצורך

 

מצרכים למילוי

4 בצלים גדולים, כ-800 גרם לאחר קילוף, חצויים ופרוסים דק

2 כפות שמן זית

כף חומץ בלסמי

כפית עלי טימין טריים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

 70גרם אגוזי מלך טבעיים, קצוצים גס

150 גרם גבינת עיזים רכה מסוג סנט מור, פרוסה לעיגולים

2 ביצים בגודל L

 150מ״ל שמנת לבישול, 15% שומן

 

מצרכים לציפוי

 30גרם אגוזי מלך טבעיים, שבורים לחתיכות גדולות

מעט עלי טימין טריים

 

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מניחים במעבד מזון את הקמח, אגוזי המלך הטחונים והמלח ומערבבים קצרות. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק. אם התערובת יבשה ואינה מתאחדת בלחיצה, מוסיפים מים קרים, כף בכל פעם. אוספים לדיסקית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2. קרמול הבצלים :מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים והמלח ומבשלים במשך כ-5 דקות תוך ערבוב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה וממשיכים לבשל כ-25-30 דקות, תוך ערבוב מידי כמה דקות, עד שהבצלים רכים וזהובים עמוקות. אם הם מתחילים להיחרך או להידבק, מוסיפים כף מים ומערבבים. מוסיפים את החומץ הבלסמי, הטימין והפלפל, מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומניחים להצטנן עד שהתערובת פושרת.

3. ריפוד התבנית: מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול בעובי כ-4 מ״מ, גדול מעט מקוטר התבנית. מסירים את הניירות ומעבירים בעדינות לתבנית, מצמידים לתחתית ולדפנות ומסירים עודפי בצק. אם נוצרים סדקים, סוגרים אותם בעזרת פיסות בצק ולחיצה עדינה. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקרר למשך15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, בחום עליון ותחתון.

4. אפיית הקלתית: מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות עד לגובה הדפנות. אופים במשך 18 דקות. מסירים בזהירות את הנייר והמשקולות ואופים עוד 7 דקות, עד שהתחתית נראית יבשה ומתחילה להזהיב.

5. הכנת המילוי: טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הבצלים הפושרים ואת 70 גרם אגוזי המלך הקצוצים ומערבבים.

6. הכנת הטארט: יוצקים את המילוי לקלתית האפויה ומיישרים. מסדרים מעל את פרוסות גבינת העיזים ומפזרים ביניהן את אגוזי המלך שנותרו לציפוי. משקיעים את האגוזים מעט במילוי, כדי לצמצם את החשיפה שלהם לחום הישיר.

7. השלמת האפייה :אופים במשך כ-25 עד 30 דקות, עד ששולי המילוי יציבים והמרכז רוטט מעט בלבד בנענוע עדין של התבנית. אם האגוזים או שולי הבצק משחימים מוקדם מדי, מכסים ברפיון בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.

8. הגשה: מניחים לטארט לנוח במשך כ-15 דקות לפני החיתוך, כדי שהמילוי יתייצב. מפזרים מעט עלי טימין טריים ומגישים חמים או פושר.

טיפ: טוחנים את אגוזי המלך לקלתית יחד עם שתיים מכפות הקמח שבמתכון, בפולסים קצרים. כך מתקבלים פירורים דקים ואחידים, בלי שהאגוזים יהפכו לממרח שומני. את הבצלים חשוב לצנן לפני ערבובם עם הביצים, ולוודא שלא נותרו במחבת נוזלים חופשיים שעלולים להרטיב את הקלתית.

 

מידע נוסף

רמת קושי: בינוני
כמות: 8 מנות
זמן הכנה פעילה: כ-35 דקות
זמן קירור הבצק: כ-45 דקות
זמן בישול: כ-35 דקות, במקביל לקירור הבצק
זמן אפייה: כ-55 דקות
זמן כולל: כשעתיים וחצי, כולל מנוחה לפני ההגשה
קלוריות למנה: כ-540 קלוריות, בחלוקה ל-8 מנות. הערכה המבוססת על כלל המצרכים, ועשויה להשתנות לפי המוצרים שבהם משתמשים.

 

המתכון מוגש באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il