מצרכים לקולי פירות היער
כפית סוכר
100 מ"ל מים
200 גרם פירות יער אדומים קפואים
מצרכים למיונז עשבי התיבול
ביצה אחת
חצי לימון
מלח
עירית
נענע
בזיליקום
פטרוזיליה
200 מ"ל שמן חמניות
ירקות
גזר גמדי
כרובית, אפשר בכמה צבעים
מצרכים לצלעות
6 עד 8 צלעות טלה
מלח
שמן זית
הוראות הכנה
1. הכנת קולי פירות היער: מחממים בסיר קטן את המים והסוכר עד לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל סירופ קל. מוסיפים את פירות היער ומבשלים במשך כ-15 דקות תוך ערבוב. אם רוצים מרקם חלק יותר, טוחנים ומניחים בצד.
2. הכנת מיונז עשבי התיבול: חולטים את עשבי התיבול לזמן קצר במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח. מסננים היטב ומעבירים לכוס גבוהה עם מעט משמן החמניות. טוחנים עד לקבלת שמן עשבי תיבול ומסננים. באותה כוס מניחים ביצה, מיץ מחצי לימון, מלח ואת שמן עשבי התיבול. טוחנים בעזרת בלנדר מוט מבלי להזיז אותו בתחילת הפעולה, עד שמתחילה להיווצר אמולסיה. מוסיפים בהדרגה את יתרת השמן וממשיכים לטחון עד לקבלת מיונז סמיך.
3. שוטפים את הירקות. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים וחותכים את הגזרים לרבעים. חולטים במים רותחים במשך כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט אך עדיין נשארים פריכים.
מתבלים את צלעות הטלה במלח ומברישים במעט שמן זית. צולים על גריל חם במשך 2 עד 4 דקות מכל צד, בהתאם לעובי הצלעות ולמידת העשייה הרצויה.
4. מגישים עם הירקות, נקודות של מיונז עשבי תיבול ומעט קולי פירות יער.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותגי מוצרי החשמל Kuppersbusch. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.




