טיפים לבחירת פינת אוכל
אז מה זה בעצם שולחן פינת אוכל?
ברמה הפונקציונאלית הבסיסית שולחן חייב להיות:
1. משטח המאפשר להניח עליו דברים
2. משטח שאפשר לשבת סביבו
3. יציב
אז על מה בעצם כל ההתרגשות? מה הסיפור הגדול?
כשבאים לקנות שולחן לפינת אוכל כדאי לשאול כמה שאלות בסיסיות. ברשותכם, נחלק את השאלות לשתי קטגוריות: דרישות פרקטיות ודרישות עיצוביות.
דרישות פרקטיות (תנסו לענות או לפחות לחשוב על כל שאלה)
1. גודל:
a. כמה אנשים יושבים ליד השולחן ביום יום?
b. האם אתם מארחים הרבה? האם הייתם רוצים לשלב הרחבות לשולחן?
c. מה השטח עבור פינת האוכל שלכם בבית ?
2. שימוש:
a. האם שולחן האוכל הוא לב הבית או משמש אתכם רק בארוחות שישי וחגים?
b. כמה מבין בני הבית הם ילדים? (ישפיע אחר כך על בחירת סוג העץ, הגימור ופתרונות ישיבה)
c. האם אתם רוצים שולחן לחיים? כזה שילווה אתכם לעשרות שנים קדימה ויעבור גם לדורות הבאים?
3. גימור:
a. כשאומרים לכם יין אדום ועץ אלון צרפתי, זה מעורר תחושות של רומנטיקה או פניקה של מה יקרה אם יישפך?
b. יש סוגים שונים של גמורים (לכה/ שמן). אנחנו תמיד מעדיפים את אלו ששומרות על העץ בגוון הטבעי שלו. יש לכות שיותר שומרות על השולחן ברמה של כתמים, שריטות, נוזלים וכו' ויש כאלו ששומרות קצת פחות אבל מאפשרות לשולחן לקבל אופי ואישיות שאין לה תחליף עם סימני הזמן.
דרישות עיצוביות:
1. כדי שהשולחן יתאים לסביבתו (גם אם הבית עדיין בבניה/ שיפוץ/ עיצוב פנים), כדאי לדעת את גוון הרצפה, המטבח והקירות.
2. העץ המלא תמיד יביא אתו נשמה, חום וייחודיות לכל חלל אך עיצוב השולחן יכול להיות מאוד מודרני, נקי ואוורירי או כפרי, כבד וגושני מאוד.
3. סוג העץ- לבחירת סוג העץ יש השפעה עצומה על נראות ואופי השולחן. אלון, מייפל, דובדבן, אגוז, אלון אמריקאי (לבן), וכו'.
אז איך בוחרים שולחן? אחרי שעניתם/ חשבתם על כל הפרמטרים האלו:
- שולחן חייב להיות נח לישיבה מכל צדדיו, חשוב להקפיד על גובה נכון ועובי נכון כדי לא לקבל מכות ברכיים (במיוחד אם אתם משפחה גבוהה)
- חישוב מקום לסועד נע בין 55-60 ס"מ (50 זה כבר קצת צפוף)
- השולחן צריך להיום ממקום לפחות כ 80 ס"מ מהקיר כדי שיהיה אפשר לשבת בין הקיר לשולחן
- והכי חשוב זה להתאהב
יש מגוון רחב של שולחנות, שמטרתו בעיקר לגרות את הדמיון. ניתן לראות סוגים שונים של עיצובים, עצים, גדלים וחומרים אותם ניתן לשלב בצורות שונות בהתאם לתקציב