בעונת האביב-קיץ, תחת המותג צפניה פלוס,  מוצעים סיורי חמשוש מודרכים לקבוצות קטנות הכוללים לינה וטעימות מהשכונה:

לכבוד שבוע הספר (5–6.6)ירושלים מבין השורות:  מסע בין רחובות גאולה וכרם אברהם דרך עיניהם של זלדה, ש"י עגנון ודן בניה סרי.

בעקבות דרי הרחוב (חמישי-שישי): סיור המבקש להבין כיצד שורדים דרי רחוב – כולל מפגשים עם דרי רחוב, עובדת סוציאלית, ביקור בבית תמחוי בגאולה וסיום בסצינת הצ'ולנט.

ירושלים לקראת שבת (חמישי-שישי): מסע בין סמטאות ואנשים בלב העולם החרדי, עם טעימות מסורתיות, קוגל, הרינג וארוחת ערב בסצינת הצ'ולנט המקומית.

גילאים: מבוגרים

מחיר: החל מ-650 ש"ח למשתתף (כולל לינה, הנחות לקבוצות)

פרטים נוספים  והרשמה : צפניה פלוס

 

על מלון צפניה

בלב שכונת כרם אברהם, על גבול גאולה, מאה שערים והבוכרים, מסתתר מלון צפניה, פיסת חו"ל קטנה שנראית כאילו נלקחה מגלויה אירופאית, ובה הזמן עצר מלכת.

מלון הבוטיק ההיסטורי הפעיל מזה כמאה שנה, הוקם בשנות ה-30 על ידי משפחת גלעדי ומנוהל על ידה עד היום. 18 חדרים ציוריים עם רצפות פרקט וריהוט אירופאי מהמאה ה-19 מהווים בית לאוסף מרהיב של חנוכיות, מגילות אסתר עתיקות, צלחות פסח ומאות פריטי יודאיקה שנאספו בקפידה על ידי הבעלים יצחק גלעדי.

לאורך השנים שימש המלון תיירות רפואית מאיראן, "בית חייל", מעונות לסטודנטיות של הדסה ומקלט לדרי רחוב - עד שחזר לייעודו המקורי: בית אירוח ירושלמי עם נשמה, אינטימי, מרגש ומלא אופי, עם מיטות נוחות ואווירה שמזמינה לנשום את הקצב השונה של העיר.

המלון מארח זוגות, משפחות וקבוצות, וממליץ לשלב את הלינה עם סיור בשכונות הסמוכות.

מומלץ לתכנן את הביקור לימי חמישי-שישי, כולל טעימת החמין הלוהט של מאה שערים.