"יום הזכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, הוא יום חשוב וקודש המורה יותר מכל דבר את האחדות בו נמצא עם ישראל ביום זה, יום בו כולנו אבלים ומעלים על נס את תרומתם הענקית של חללינו הי"ד, שהביאו בסיעתא דשמיא את הנצחון הגדול של עם ישראל שהתקבץ מכל הגלויות אל תוך ארצינו וגבולותיה, ארץ מולדתנו לעולמי עד - כולנו חייבים להם וזכרם לא ימוש מאתנו לעד", אמר ראש העיר לשעבר, חה"כ משה אבוטבול, בנאומו כנציג הממשלה והכנסת בטקס יום הזכרון ברחובות.
את הטקס בהשתתפות אלפי מתושבי העיר ובני המשפחות השכולות כיבדו ראש עיריית רחובות מתן דיל, ראש מועצת קרית עקרון אילן ירימי, נציגי הצבא והרבנות המקומית.
בדבריו בטקס העלה חה"כ משה אבוטבול בכאב גם את זכרם וגבורתם של החיילים שנפלו במבצע 'שאגת הארי', ואת האזרחים שנפלו במהלך המלחמה, הי"ד. 
את דבריו סיים בתפילה "כה אמר ד' מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי יש שכר לפעולתך נאום ד' ושבו בנים לגבולם".

הנאום המלא

ראשית דברי ארצה ברשותכם לקרא מספר משפטים שנכתבו ונשלחו אלי אתמול ע"י חברי הטוב מר מאיר משה ואקנין הי"ו, בו הוא מתפרק בגעגועים ובכאב על חתנו היקר רב סרן אוריאל כהן הי"ד, שנפל בז' טבת תשפ"ד בקרב ברצועת עזה, מפקד נמ"ר בחטיבת גבעתי.

"אשא עליך אוריאל חתני היקר קינה נהי ובכייה

יפה תואר יפה הנשמה מה אני אומר מה אני אספר כקינת דוד על יונתן נפלאה אהבתך לי מאהבת נשים. איך נפלת איך בסיבת ישמעאל האכזר אתה לא איתנו איך איך איך. אלא שנחמתי היא שהיית מסור לעמך מסור למדינת ישראל מסור למסורת ישראל.

העיניים הכחולות שלך הביעו את השמים הטהורים את התכלת שמתחת כסא הכבוד כי שם אתה עם כל גיבורי ישראל וקדושיו אשר לחמו מיהושע בן נון ועד אליך מפקד בגבעתי. אוריאל חבל עליך אחי חבל לי ולרעיתך ולכל  המשפחה. אבל אני גאה בך גאה שזכיתי שתהיה חתני זכות היתה לי לצחוק איתך לשתות כוס קפה איתך להתפעל מהמוח הענק שלך. בעצם השארת לי ולכולנו מורשת קרב מורשת של מה זה מסירות  נפש מה זה ענוה מה זה פשטות עם במקביל ודווקא נשמה ענקית. מרכין ראשי וקומתי ליד קברך ומקוה שאנו נפגש בתחיית  המתים. בעצם אתה לא מת אתה בליבי השבור למחצה  עיניך ילוו אותי לנצח. חותנך שיזכור אותך גיבור ישראל ממשפחת המלכות  והכהונה. חותנך לעד,

יום קדוש זה יום הזכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה - אכן יום חשוב זה שאנו נמצאים בעיצומו מורה יותר מכל דבר את האחדות המיוחדת בה נמצא עם ישראל ביום זה בו כולנו אבלים ומעלים על נס את תרומתם הענקית של חללינו הי"ד שבמלחמות העם והארץ הביאו הם בסיעתא דשמיא את הנצחון הגדול והכביר של עם ישראל שהתקבץ מכל הגלויות מכל העולם אל תוך ארצינו וגבולותיה המוגנים מפני אויבים קשים ומרים מסביבה ורחוקים מקרוב באו להלחם בעם היושב על אדמת אבותינו שניתנה לו ע"י בורא עולם כבר בברית בין הביתרים ברית עליה אנו נשענים על זכותנו בארצנו ארץ אבותינו ארץ מולדתנו לעולמי עד.

ואלו הם גיבוריה בכל דור ודור, המוסרים נפשם מנגד למענינו למען ילדנו, למען עולם הרפואה, החינוך, הביטחון, התורה, ולהם אנו חבים חוב מוסרי ענק כי הם היו אכן הגשר לקבלת המדינה ובפרט אחר השואה האיומה שעמינו חווה באירופה, הנביא אומר "ואעבר עליך ואראך מתבוססת בדמיך ואומר לך בדמיך חיי ואומר לך בדמיך חיי." אכן 2 פעמים מונה הנביא אחד, הדמים הקשים לפני קום המדינה בשלל הגלויות בניכר. והשני זה גם לאחר מכן בפיגועים, במלחמות בהם אנו גם מצויים בימים אלו בכמה וכמה חזיתות וגם בהם מבעבע דם חיילינו היקרים הי"ד שאותם אנו מעלים על נס כגיבורי האומה, בהיותי ראש עיריית בית שמש בעברי כעשור זכיתי גם להקים לראשונה בעירינו את "בית יד לבנים" בהם ניתנה פינה שקטה לזעקה האילמת לכל אותם משפחות הנהדרות שדמות יקרים לא משה מבין עיניהם ולו לרגע קט, ואכן במותם ציוו לנו אותם הקדושים , בכל מלחמות ישראל,

את החיים, את האחדות, את הנחרצות לשמר ולשמור על ארץ המולדת בה אנו חיים ארץ ישראל וכימים ההם בזמן הזה  רואים אנו גם במלחמה זו את גבורתם הנפלאה של הטייסים הטסים במשימותיהם מעל גבי שמי איראן ולבנון ותימן, ובכל מקום ע"מ לפגע באלו המעוניינים בכל ליבם לכלות ח"ו את העם היושב בציון.

לפני כחודש אמרנו בהגדה של פסח "בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילינו מידם".

רק הקב"ה יודע כמה מנסים אויבנו להרוג ולרצוח את העם היהודי, והקב"ה משבש להם את מזימתם הרעה ולכן גם אנו אומרים בתהילים "לעושה נפלאות גדולות לבדו כי לעולם חסדו" כי רק הוא לבדו, יודע ומסכל את המזימות שבסתר הם מתנכלים לנו ללא הרף בא נתפלל כולנו שאלו הנופלים האחרונים שנפלו השבוע יהיו אכן החללים האחרונים בכל המלחמות הקשות הנכפות עלינו מצד האויב ויהיה זיכרם של גיבורינו  עולמים אמן.

"כה אמר ד' מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי יש שכר לפעולתך נאום ד' ושבו בנים לגבולם"

עם ישראל חי!