נציין שלוחמי האש פעלו בארוע תחת פיקודו של מפקד המשמרת- יורם חדד.
רס"ל זיו אקווה על האסון הגדול שנמנע: "הודות ללוחמי האש האמיצים, נמנע אסון גדול יותר, היה מדובר בזירה מורכבת עם מטען אש מטורף, פיצוצים של בלוני גז
ובכל הזמן הזה לוחמי האש עבדו בתוך המבנים,תוך סיכון חייהם על מנת להציל חיים ורכוש"

על מורכבותו של הארוע: "האירוע המורכב התנהל בתנאים מסוכנים הכוללים פיצוצי בלוני גז, טמפרטורות גבוהות במיוחד, ושריפה שהתפשטה למספר מבנים. לוחמי האש פעלו בנחישות ובקור רוח, ערכו סריקות בתוך מבנים בוערים, בלמו את האש ומנעו את התפשטותה לבתים סמוכים"

במהלך הארוע, הלוחמים הצילו כלב שהיה לכוד מאחת מהדירות וחשש לצאת, הכלב שאף עשן ונזדקק לחמצן. מתנדבי איחוד הצלה מסניף רמב"ש, העניקו לכלב טיפול בחמצן וחייו ניצלו למרבה השמחה.


בסרטון ששלחה ללוחמים, בעלת הכלב, היא הודתה מכל לבה ללוחם האש מתן מאושר שהציל את חיי הכלב וסיפרה שהכלב נמצא בידיים טובות ומתאושש מהארוע הקשה.
בתמונה: לוחמי האש ביניהם- יושב- יושב שני משמאל- מתן מאושר

על חילוץ הכלב מהלהבות: "אחד מרגעי ההתרגשות בארוע המורכב, היה חילוץ כלב מבית בוער והשבתו לבעלת הבית שציפתה לו בהתרגשות. זהו ביטוי לשליחות שמובילה את לוחמי האש, גם בתנאים הקשים ביותר.”
בתמונה המרגשת: בעלת הכלב בחיבוק אוהב לכלב שחייו נצלו

יישר כוח גדול ללוחמים שמסכנים את חייהם תרתיי משמע להצלת חיים, למתנדבי איחוד הצלה לכל הכוחות שפעלו במקום.
קרדיט צילום תמונות: איחוד הצלה סניף רמב"ש






