מצרכים

7-8  אגסים, קלופים, חצויים וללא הזרעים

 

מצרכים לבצק הפריך

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

 300גרם קמח מנופה

מעט תמצית וניל

קורט מלח

ביצה

 

הוראות הכנה

1. מרתיחם בסיר בקבוק יין אדום, כוס סוכר, 1 ליטר מים, שני מקלות קינמון וכפית מחית וניל.

2. כשהיין רותח, מנמיכים להבה ומכניסים פנימה את האגסים.

3. מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים 'אל דנטה' (רכים אבל לא יותר מדיי).

4. מוציאים את האגסים החוצה ומקררים. את היין ניתן לצמצם עד להפיכתו לסירופ.

5. הכנת הבצק הפריך: מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר.

6. הכנת הגאלט: מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ולעובי של עד חצי ס״מ.

7. מסדרים את האגסים ממרכז הבצק והחוצה עד למרחק של כ-4 ס"מ מהקצה.

8. מתחילים לקפל את הבצק פנימה שקצהו מונח על האגסים בצורת פאי.

9. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהבצק משחים.

10. מוציאים החוצה, מקררים מעט ומגישים.

 

המתכון מוגש באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם