מצרכים (לכ-2 מנות)
2 פרוסות לחם מחמצת או לחם דגנים קלויים
1 אבוקדו מוכן לאכילה פרוס דק
2 ביצים קשות, פרוסות
4 פרוסות סלמון מעושן
חצי בצל סגול פרוס דק לטבעות
2 גבעולי אספרגוס ירוק, חלוטים או מאודים קלות
2 פלחי לימון
כפית שמן זית כתית מעולה
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
לקישוט: 2 גבעולי בצל ירוק
הוראות הכנה
1. קולים את פרוסות הלחם עד שהן פריכות וזהובות.
2. מסדרים על כל פרוסת לחם את פרוסות האבוקדו בצורת מניפה.
3. מניחים פרוסות ביצה קשה ולידן פרוסות סלמון מעושן.
4. מוסיפים גבעול אספרגוס מעל, טבעות בצל סגול ומעט מלח ופלפל שחור.
5. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים עם פלח לימון ובצל ירוק שלם לקישוט.
המתכון מוגש באדיבות 'חקלאי גרנות', מגדלת ומשווקת אבוקדו ופירות הדר בישראל