מצרכים (ל-2-3 מנות)
250 גרם ספגטי
300 גרם דלעת
3 שיני שום כתושות
20 גרם חמאה
1-2 כפות שמן זית
5 עלי מרווה
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
250 מ”ל שמנת לבישול
30-50 גרם גבינת פרמזן
להגשה: פרמזן נוסף, חופן צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. אידוי הדלעת: מסירים את הקליפה וחותכים את הדלעת לקוביות בינוניות. מאדים אותה מעל סלסילת אידוי למשך כ-25 דקות עד לריכוך (בודקים עם מזלג). טוחנים למחית חלקה. לחלופין, ניתן לבשל את הדלעת במים, לסנן ולטחון.
2. הכנת הרוטב: מחממים במחבת עם שוליים חמאה ושמן זית עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את עלי המרווה והשום ומטגנים קלות עד לריכוך (נזהרים שלא לשרוף).
3. מוסיפים את השמנת, מבשלים למשך כ-2 דקות ואז משלבים את מחית הדלעת. מערבבים היטב לקבלת מרקם חלק ואחיד.
4. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים למשך כ-3 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט ומוסיפים חופן פרמזן. אם הרוטב סמיך מדיי, ניתן להוסיף מעט ממי בישול הספגטי.
5. בישול הספגטי: מבשלים את הספגטי כדקה פחות מההנחיות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב לערבוב עדין לפי הכלל האיטלקי: הרוטב מחכה לפסטה – ולא להיפך.
6. מסירים מהאש, מחלקים לצלחות ומגישים עם פרמזן נוסף וצנוברים קלויים.
7. ניתן לטגן קלות עלי מרווה, לפזר עליהם מעט מלח ולהוסיף בהגשה לתוספת קראנצ’יות.
המתכון מוגש באדיבות ענת לבל, סטייליסטית מזון לברילה