מצרכים (ל-4 מנות)
4 פילה דג לברק
מצרכים לתערובת הטחינה
חצי כוס טחינה גולמית
חצי לימון סחוט למיץ לימון
חצי כפית מלח דק
מצרכים לקראסט שקדים
100גרם פרוסות שקדים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית קליפת לימון מגורדת
חצי כפית מלח דק
רבע כפית סומק
קורט פלפל שחור
הוראות הכנה
1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון ומלח למשחה סמיכה.
3. בקערה אחרת מערבבים שקדים, פטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ומתבלים במלח וסומק.
4. מניחים את הדגים בתבנית כשהעור כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מורחים את הדגים בחצי מכמות הטחינה, מסדרים מעל את פרוסות השקדים ומהדקים.
6. אופים בתנור למשך 10-12 דקות עד שהשקדים זהובים והדגים מוכנים.
7. בצלחת הגשה מוזגים 2 כפות מהטחינה, מניחים מעל את הדג, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
המתכון מוגש באדיבות חברת 'אחוה', יצרנית טחינה וחלוה מובילה בישראל