מצרכים (לשתי מנות)

כוס רוטב סויה

2  כפיות שמן שומשום

שן שום כתושה

כפית סילאן או דבש

250  גרם טופו (חבילה)

14 שיפודי עץ מושרים במים

1  פלפל אדום

1  בצל גדול

1  קישוא

1  זוקיני

חצי חציל

10 פטריות

 

הוראות הכנה

1. מחממים גריל או תנור אפייה בתכנית גריל לחום המקסימלי.

2. מערבבים היטב בקערה את הסויה, השמן, השום והדבש או הסילאן.

3. חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 2-1 ס"מ. מעבירים לקערת הרוטב ומשרים לשעתיים במקרר.

4. חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה לגודל קוביות הטופו. חוצים את הפטריות.

5. מעבירים לקערת הטופו והמשרה, מערבבים בעדינות ומשרים 10 דקות נוספות. 

6. משחילים את הטופו והירקות על שיפודים. צולים כ-8 דקות עד להשחמה.

 

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא