מצרכים
4 סלקים בינוניים (כגודל אגרוף קטן)
כף שמן זית
כפית אורגנו או גרעיני כוסברה שלמים
כפית מלח גס (אפשר אטלנטי למי שיש בבית)
פלפל גרוס – לפי הטעם
הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
2. מקלפים את הסלקים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות של כחצי סנטימטר. מערבבים בקערה עם השמן והתבלינים.
3. מסדרים בתבנית אפייה מתאימה (אפשר כזו שמתאימה להגשה) ואופים כשעה, עד שהסלק רך אך אינו מתפרק. מגישים חם, חמים או פושר.
* כל סלק בינוני (200 גרם) = מנת פחמימה
המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא