במשטרת התנועה החליטו לאחרונה להוריד את הכפפות ולהילחם בנהגים אשר "גונבים" את הרמזור האדום ומאיצים לפני הצומת. במשטרה החליטו להוריד את סף מהירות האכיפה במצלמות רמזור אשר מצלמות מעבר בצומת באור אדום כמו גם מהירות מופרזת בצומת. הורדת ספי המהירות יתבצעו בצמתים אדומים שבהם אירעו תאונות דרכים קטלניות.
91% מהציבור טענו כי ראו לפחות פעם אחת נהג שחצה צומת באור אדום בשנה אחרונה, כך עולה מסקר חדש (ינואר 2025) שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות" במטרה לאמוד את היקף התופעה המסוכנת שבה נהגים חוצים צומת באור אדום. בנוסף, 23% טענו כי ראו ארבע פעמים ויותר נהגים שחוצים צומת באור אדום.
מהסקר עולה כי זו השנה הרביעית ברציפות שנרשמת עליה במספר הנהגים שמדווחים כי ראו לפחות פעם אחת בשנה האחרונה נהג חוצה צומת באור אדום.
עוד עולה מהסקר כי:
אחד מכל חמישה נשאלים (21%) הודה שהוא עצמו חצה צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה, 9% אף דיווחו כי עשו זאת יותר מפעם אחת.
71% מהנשאלים מאמינים כי הנהגים שמים לב לרמזור אך מנסים בכל זאת להספיק לעבור באור ירוק לפני שהוא מתחלף לאדום וחושבים שיספיקו לעבור. 19% מאמינים כי הנהגים לא רואים את רמזור, כלומר נוהגים בחוסר תשומת הלב ו-10% לא יודעים את הסיבה.
רוב הציבור (79%) בעד הצבת מצלמות רמזור בצמתים. רק 9% טענו כי הם נגד הצבת מצלמות בצמתים. 12% השיבו כי הם לא יודעים.
52% מהנשאלים בסקר טענו כי החרמת הרכב ל-30 ימים או שלילת רישיון למי שנתפס חוצה צומת באור אדום תוביל למיגור התופעה. 26% טענו כי החמרת הענישה לא תוביל למיגור התופעה. 22% לא יודעים.
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "חצית צומת באור אדום היא אחת מעבירות התנועה הקשות והחמורות שיש ונכון עושה המשטרה כשהיא מורידה את ספי אכיפת המהירות בצמתים כדי לצמצם את הנהיגה במהירות מופרזת או כזאת שאיננה מותאמת לתנאי הדרך ובכך גם לצמצם את מספר הנהגים שעוברים באדום. רוב הנהגים מאיצים לפני שהם נכנסים לצומת כדי להספיק ו"לגנוב" את הרמזור. נהג שידע כי אם יכנס לצומת ברמזור אדום ובמהירות גבוהה ייתפס וייענש בחומרה. במקביל יש להתקין עוד מצלמות רמזור בצמתים האדומים מרובי התאונות. שנת 2024 הייתה הקטלנית ביותר בכמעט שני עשורים ולכן אנחנו חייבים לעשות דברים אחרת למען הגברת ההתרעה לנהגים שחוצים צומת באור אדום".
רוב תושבי אזור ירושלים, הכולל את בית שמש ומטה יהודה, ראו נהג שחצה צומת באור אדום ובעד הצבת מצלמות
98% מתושבי ירושלים והסביבה דיווחו כי יצא להם לראות נהג שחוצה צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה 22% טענו כי ראו נהג שחוצה צומת באור אדום ארבע פעמים ויותר בשנה האחרונה.
77% מתושבי ירושלים והסביבה מאמינים כי הסיבה המרכזית שבגללה נהגים חוצים צומת באור אדום היא שהם שמים לב לרמזור אך מנסים בכל זאת להספיק לעבור באור ירוק לפני שהוא מתחלף לאדום, וחושבים שיספיקו לעבור. 17% מאמינים שהסיבה נעוצה בכך שלא שמים לב לרמזור עצמו או לכך שיש אור אדום ברמזור, כלומר חוסר תשומת לב. השאר העידו כי הם לא יודעים מה הסיבה.
17% מתושבי ירושלים והסביבה הודו בסקר: חציתי צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה.
80% מהנשאלים באזור ירושלים והסביבה דיווחו כי הם בעד הצבת מצלמות רמזור במטרה למנוע ולהפחית תאונות בצמתים, רק 8% מתנגדים.
60% מהנשאלים באזור ירושלים והסביבה מאמינים כי החרמת הרכב ל-30 ימים או שלילת רישיון למי שנתפס חוצה צומת באור אדום תוביל למיגור התופעה. 19% טוענים כי החרמת הרכב או שלילת רישיון לא יובילו למיגור התופעה.
העונש בגין חצית צומת באור אדום הוא קנס כספי של 1,500 ש"ח ו-10 נקודות. עבירות חמורות הנתונות לשיקול דעת המשטרה או היסטוריה של עבירות תנועה של הנהג עלולות להחמיר את העונש הצפוי ולהוביל אף לשלילה זמנית של רישיון הנהיגה. כל נהג המקבל דו"ח על חציית רמזור באדום יכול לבקש להישפט, או לפעול לביטול או לשינוי הקנס אם יוכל להוכיח שאינו היה הנהג שעבר את העבירה.
המחקר בוצע ב- 23-24.01.2025 כסקר אינטרנטי באמצעות פאנל קבוע רב משתתפים בקרב 509 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה, מתוכם 409 יהודים ו-100 ערבים, המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה במדינת ישראל. טעות הדגימה ביחס לאומדנים השונים היא 4.4%.