מצרכים למילוי

2 כפות שמן זית

בצל לבן קצוץ

חצי קילו בשר בקר עם 30% שומן כבש

כפית עלי טימין טרי

כפית זרעי שומר (אופציונלי)

כפית מלח

כפית פלפל לבן טחון

כפית סומק טחון

כפית כמון טחון

חצי כפית קינמון טחון

כף רוטב וורצ'סטר

2 כפות שום קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

כף קמח כוסמין

כוס מים

כוס אפונה וגזר טבע פרוסט

חצי כוס חומוס טבע פרוסט

 

מצרכים לפירה

1 ק"ג תפוחי אדמה לבן  קלוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ

200 גרם חמאה או מחמאה

חצי כוס חלב שקדים

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית מוסקט טחון

 

הוראות הכנה

1. הכנת המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות (או 180 טורבו). מטגנם במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר. לסנן במסננת בין דקה לשתי דקות ומחזירים למחבת

2. מוסיפים את המלח ואת התבלינים ומערבבים למשך כשתי דקות. מוסיפים רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק ומערבבים עוד שתי דקות. מוסיפים ירקות, מערבבים עוד שתי דקות ומניחים בצד.

3. הכנת הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות).

4. מסננים את המים ומועכים בכל צורה שבה רגילים לעשות פירה.

5. מערבבים בכף עץ את שאר המרכיבים.

6. הרכבת המנה: מפזרים בתבנית 24*24 את המילוי בצורה אחידה ומעליו את הפירה.

7. עוברים עם מזלג על הפירה ויוצרים חריצים בצורת שורות.

8. מכניסים לתנור ללא כיסוי למשך כחצי שעה.

 

המתכון מוגש באדיבות יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם