שאלתם את עצמכם פעם מאין מגיעות המחשבות?

החכמים שהצליחו לגלות את מקור המחשבות, אומרים שהן מגיעות מהמחשב הכללי של כל הטבע, מרכז המציאות, מרכז הבריאה, קוראים לזה גם שכינה, כוח עליון או מחשבה עליונה.

האם יש משמעות למחשבות שמתעוררות בנו ולרצונות שמתחלפים בנו? ודאי שכן. התוכנית הגדולה של אותו מחשב-על היא להביא אותנו למצב שנתחיל לשים לב לכל מה שמתעורר בנו, שנשאל מאיפה זה בא ולשם מה, שנרצה להבין לאן אותו כוח עליון של הטבע מפתח אותנו, ומדוע. אגב, "הטבע" בגימטרייה שווה "א-להים"(86).  

אם נתחיל להתבונן לעומק בכל מה שקורה לנו, בסופו של דבר נגלה שהכול מכוון אותנו לעבר חיבור, שנקשור את הלבבות שלנו זה לזה כאיש אחד, שנחבר את הרצונות והמחשבות שלנו, בתמיכה, בעזרה, בהשלמה הדדית. וכשנתחיל להיות מחוברים יותר ויותר, נוכל להתחיל להכיר את הרצון והמחשבה העליונים שמנהלים אותנו.

יש שיטה שלמה שמלמדת כיצד לעשות זאת, פיתחו אותה חכמי הקבלה משך אלפי שנים, וכיום היא מוגשת לנו על ידי הרב יהודה אשלג, "בעל הסולם", ובנו הרב"ש.

בלב העניין מצוי מעקב מתמיד על כל מחשבה ורצון שעוברים בנו, מתוך כוונה לזהות את המקור שלהם. אנחנו רוצים להרגיש את הכוח העליון שפועל עלינו, ולהגיב נכון לכל דבר שהוא מעורר בנו. אין עוד מלבדו, אומרים אלה שגילו אותו, שכל דבר שעובר בנו, מחשבה, הרגשה, רצון, הכול זה מהבורא, היוצר והמביים.

"מאהבת הבריות לאהבת ה'" היא הנוסחה שעל פיה נוכל גם אנחנו לגלות אותו. קשרי אהבה בינינו הם המקלט היחיד שבתוכו אפשר לקלוט בחוש את הכוח העליון הזה. כשנפתח רצון חזק להשפיע רק טוב זה לזה, נתחיל להרגיש את המחשבה העליונה שממלאת את הבריאה כולה.