בחודש ספטמבר 2021 הגישו שלושה בעלי רכבים בקשה לאישור תובענה כייצוגית לבית המשפט המחוזי בלוד. התביעה הוגשה נגד החברה המשווקת את הרכבים בישראל) ונגד היצרנית העולמית. 

התביעה, עסקה בטענה לקיומו של פגם סדרתי בכמה מדגמי הרכב, שבא לידי ביטוי בדהייה או קילוף העור בגלגל ההגה, בידית בלם היד ובידית ההילוכים.

השבוע אושר ע"י בית המשפט הסדר פשרה בין הצדדים, שבו הוסכם כי היבואנית תחליף ללא תשלום את גלגל ההגה, ידית ההילוכים וידית בלם היד, כאשר יתגלו בהם קילוף או דהייה. החלפה זו תיערך לרכבים שגילם אינו עולה על 6 שנים, ואשר לא צלחו עדיין מעל 160,000 ק"מ. 

בנוסף, כולל הסדר הפשרה "חלון" של תשעה חודשים המאפשר החלפות גם לבעלי רכבים אלה עד גיל 8 שנים או עד 160,000 ק"מ. ההסדר מאפשר לכל בעל רכב החלפה אחת לכל אביזר. 

כדי ליידע את הקבוצה, יופצו באתרי האינטרנט הרשמיים של המשווקת ושל היבואנית הנחיות לרוכשים, ויועלה עמוד ייעודי לבדיקת זכאות לפי מספר רכב. כמו כן יצורף קישור לצפייה בהסכם הפשרה ובפסק הדין. בנוסף, מרכזי השירות יקבלו הנחיה מפורשת לבצע את ההחלפות למי שעומד בתנאי ההסדר.

השבוע, קבעה השופטת יעל טויסטר ישראלי, מביהמ"ש המחוזי בלוד, כי ההסדר המתוקן שהוגש ע"י הצדדים  - ראוי, הוגן ומשרת את בעלי הרכבים ואת הציבור. היא אישרה את ההסדר ונתנה לו תוקף של פסק דין.

להערכת התובעים, מדובר באלפי בעלי רכבים הזכאים להחלפת אביזרים ברכביהם. בשל כך שווי ההטבה הכולל המוערך חברי הקבוצה במסגרת ההסדר, עשוי להגיע למיליוני שקלים רבים, משום שהעלות הממוצעת של החלפת האביזרים לרכב בודד מוערכת באלפי שקלים. 

התובעים יוצגו בתביעה על ידי עוה"ד רו"ח דוד מזרחי ועו"ד רון סולן.