מצרכים
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500-700 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3x3
4 כפות רסק כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.
הוראות הכנה
1. מאדים את הבצל במעט שמן עד שיזהיב קלות.
2. מוסיפים את השום ומאדים למשך עוד דקה שתיים.
3. מוסיפים את הסלרי ואת המנגולד וממשיכים לאדות.
4. מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות למשך מספר דקות נוספות.
5. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים להבה, מבשלים בערך במשך חצי שעה על אש קטנה.
7. סוחטים לימון שלם ומערבבים.
ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד.
המתכון מוגש באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il