מצרכים
250 גרם גבינת שמנת
חצי כוס אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
כף תמצית וניל
250 גרם קרם פרש
מצרכים לציפוי הטופי
195 מ"ל שמנת כפולה
87 גרם סוכר
כפית קינמון
כפית של אגוז מוסקט
כפית ציפורן
כפית ג'ינג'ר
50 גרם חמאה
לתוספת: 120 גרם עוגיות לוטוס
הוראות הכנה
1. מערבבים את מרכיבי עוגת הגבינה במיקסר ידני.
2. ממלאים בקערות אישיות ומכסים בניילון נצמד. מחוררים את הניילון הנצמד בסכין ומאדים בתנור בחום של 90 מעלות למשך 16 דקות.
3. הכנת ציפוי הטופי: מחממים את השמנת הכפולה בסיר. על מחבת, ממיסים מחצית מהסוכר על אש נמוכה עד שהוא הופך לקרמל ואז מוסיפים את יתרת הסוכר וממיסים שוב.
4. מוסיפים את השמנת החמה לקרמל תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מבשלים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 106 מעלות צלזיוס. יוצקים לכלי ומניחים להתקרר.
6. מערבבים עם החמאה והתבלינים בטמפרטורת החדר עד שנוצר קרם חלק ומעבירים לשק זילוף.
7. לאחר הקירור, מקשטים את עוגות הגבינה בציפוי הטופי ומפזרים מעל ביסקוויטים מרוסקים של לוטוס.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה