רכיבים

8 גרם שמרים יבשים

40 מ"ל חלב

175 גרם קמח

150 גרם קמח חיטה מלאה

170 מ"ל קפיר/איירן (משקה יוגורט תוסס)

1 חלמון

30 גרם שמן זית

30 גרם דבש

1 חלמון (למריחה)

שוקולד חלב

 

הוראות הכנה

1. מוסיפים את השמרים היבשים לקערה עם חלב פושר ונותנים להם לתסוס במשך חמש דקות.

2. מערבבים את הקמחים בקערת מעבד מזון (ניתן גם ללוש ביד) ומוסיפים את הקפיר ואת החלב לתערובת השמרים.

3. מניחים במשך דקה ולאחר מכן מוסיפים את החלמון, שמן הזית והדבש. מניחים  למשך  10 דקות נוספות ויוצרים כדור מהבצק. לאחר מכן משאירים אותו לנוח במשך שעה.

4. מניחים פעם נוספת בכדי להוציא את האוויר ואז מחלקים את הבצק ליחידות של 60 גרם.

5. מרדדים כל יחידה לצורת אליפסה, מניחים חתיכת שוקולד חלב במרכז ומגלגלים. סוגרים את שני הקצוות כדי למנוע מהשוקולד לדלוף.

6. מכסים במגבת ונותנים ללחמניות לנוח שעה נוספת.

7. מחממים את התנור בחום של 180 מעלות ומברישים את הלחמניות עם החלמון הטרוף. אופים במשך 12 דקות. כאשר הלחמניות מזהיבות, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר על רשת.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה