מצרכים (ל-6 מנות)
2 כפות שמן זית
בצל אחד גדול, חתוך קטן
2 שיני שום פרוסות
שקית אפונה קפואה
2 גזרים, קלופים וחתוכים קטן
מלח, פלפל, פלפל לבן
ג'ינג'ר מגורד
עלי בזיליקום לקישוט (אופציונלי)
הוראות הכנה
1. מטגנים שמן זית בסיר רחב.
2. מוסיפים לסיר את הבצל ואת שתי שיני השום.
3. מוסיפים את הגזר החתוך.
4. מוסיפים את האפונה שהשרינו במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים מלח, פלפל וכפית פלפל לבן לפי הטעם.
6. מגרדים כפית ג'ינג'ר בפומפייה ולהוסיף לתערובת.
7. כשהאפונה מעורבבת, מוסיפים מים רותחים לסיר, עד לכיסוי מלא של האפונה והגזר.
8. מוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
9. מביאים לרתיחה ובוחשים מידי פעם.
10. מבשלים עוד במשך 15 דקות על אש קטנה.
11. כשמתקרר, טוחנים קלות את המרק בעזרת בלנדר מוט עד למידת הסמיכות הרצויה.
12. ניתן להוסיף מעל עלי בזיליקום
המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, בעלת תואר שני M.Sc בתזונה קלינית ודיאטטיקה וחברה בוועדה המדעית של הרבלייף העולמית