האם צריך להשבית את דיווחי החדשות ביום כיפור בזמן מלחמה?

השאלה האם להשבית את דיווחי החדשות במהלך יום כיפור, במיוחד בזמן מלחמה, היא שאלה מורכבת ומעוררת מחלוקת, המשלבת שיקולים דתיים, ביטחוניים, חברתיים ופוליטיים.

יום כיפור נחשב ליום הקדוש ביותר ביהדות, המיועד לתשובה, חשבון נפש והתנתקות מהעולם החולין. השבתת שידורי החדשות יכולה לסייע בהעצמת החוויה הרוחנית של היום.

במהלך מלחמה, חדשות רעות עלולות ליצור פאניקה וחוסר שקט. השבתה זמנית של השידורים עשויה לסייע בשמירה על רוח ההתנדבות והמורל הלאומי.
אולם, לציבור יש זכות לדעת מה מתרחש במדינה, במיוחד בזמן מלחמה. השבתת מידע עלולה לפגוע באמון הציבור בממשלה ובמערכת הביטחון.

בנוסף, מפקדי צה"ל זקוקים למידע בזמן אמת כדי לקבל החלטות מבצעיות נכונות. חדשות על ניצחונות ועל מורל גבוה בצבא עשויות לעודד התנדבות לשירות מילואים ולהגביר את התמיכה במאמץ המלחמתי. במלחמת יום הכיפורים, הוחלט לשדר ברדיו רק הודעות קצרות על מצב החירום. ההחלטה התקבלה מתוך שיקול של שמירה על רוח ההתנדבות והימנעות מפגיעה במורל הלאומי.

כיום, עם התפתחות אמצעי התקשורת החברתית, קשה יותר לשלוט על זרימת המידע. בנוסף, הציבור מצפה לקבל מידע באופן מיידי. יש לאזן בין החשיבות של שמירת קדושת היום לבין הזכות של הציבור לדעת.

שימו לב: במהלך יום הכיפורים לא יתקיימו שידורים בכל תחנות הרדיו הארציות והאזוריות, מלבד התחנות המשדרות בשפה הערבית, אך יושמעו בהן התרעות פיקוד העורף. מפיקוד העורף נמסר שבכדי שתוכלו לקבל את התרעות בבית (מלבד הצופר), מומלץ להשאיר את מכשיר הרדיו פועל על אחד מתדרי הרדיו עד צאת יום כיפור