מצרכים למרק

1 תפוח אדמה גדול או 3 קטנים

1 בצל ירוק

שמן זית

750 מ"ל ציר ירקות

750 גרם אפונה

מלח

פלפל

 

מצרכים עבור הקרוטונים

חצי בגט

שמן זית

גבינת שמנת

פרחים אכילים

גבעול בצל ירוק

שמיר

פלפל טחון

 

מצרכים עבור הקישוט

יוגורט יווני

קרוטונים

 

הוראות הכנה

1. הכנת המרק: מקלפים וחותכים את תפוח האדמה לחתיכות ומניחים בקערה. מכסים בניילון נצמד, עושים חורים קטנים לשחרור האוויר ומבשלים במיקרוגל למשך 5 דקות בעוצמה מרבית.

בסיר עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל הירוק החתוך לקוביות (שומרים את גבעול הבצל לקישוט הקרוטונים).

2. כשהבצל מטוגן, מוסיפים את תפוח האדמה, האפונה וציר הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות. שופכים לתוך בלנדר, מוסיפים מלח ופלפל ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי.

3. הכנת הקרוטונים: בזמן שהירקות מתבשלים, מכינים את הקרוטונים. חותכים את הבגט לפרוסות, מניחים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה, ומזליפים שמן זית בנדיבות. אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 5-10 דקות או עד שהלחם מזהיב והופך לפריך.

4. משאירים לצינון, מורחים גבינת שמנת ומקשטים עם גבעול בצל ירוק קצוץ, מעט עלי נענע קטנים, פרחים אכילים, פלפל וזילוף שמן זית.

5. מגישים את המרק בצלחת, מקשטים במעט יוגורט יווני ומגישים עם הקרוטונים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch