מצרכים למרק
1 תפוח אדמה גדול או 3 קטנים
1 בצל ירוק
שמן זית
750 מ"ל ציר ירקות
750 גרם אפונה
מלח
פלפל
מצרכים עבור הקרוטונים
חצי בגט
שמן זית
גבינת שמנת
פרחים אכילים
גבעול בצל ירוק
שמיר
פלפל טחון
מצרכים עבור הקישוט
יוגורט יווני
קרוטונים
הוראות הכנה
1. הכנת המרק: מקלפים וחותכים את תפוח האדמה לחתיכות ומניחים בקערה. מכסים בניילון נצמד, עושים חורים קטנים לשחרור האוויר ומבשלים במיקרוגל למשך 5 דקות בעוצמה מרבית.
בסיר עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל הירוק החתוך לקוביות (שומרים את גבעול הבצל לקישוט הקרוטונים).
2. כשהבצל מטוגן, מוסיפים את תפוח האדמה, האפונה וציר הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות. שופכים לתוך בלנדר, מוסיפים מלח ופלפל ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי.
3. הכנת הקרוטונים: בזמן שהירקות מתבשלים, מכינים את הקרוטונים. חותכים את הבגט לפרוסות, מניחים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה, ומזליפים שמן זית בנדיבות. אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 5-10 דקות או עד שהלחם מזהיב והופך לפריך.
4. משאירים לצינון, מורחים גבינת שמנת ומקשטים עם גבעול בצל ירוק קצוץ, מעט עלי נענע קטנים, פרחים אכילים, פלפל וזילוף שמן זית.
5. מגישים את המרק בצלחת, מקשטים במעט יוגורט יווני ומגישים עם הקרוטונים.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch