מצרכים
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
3 ביצים
מצרכים לרוטב
100 מ"ל חלב סויה (או חלב שקדים)
100 מ"ל שמן חמניות
100 מ"ל שמן זית
כף חומץ יין לבן
מיץ מחצי לימון
מלח
מצרכים לטוסטים
חצי כיכר לחם
שמן זית
מצרכים לקישוט
2 כפות מיונז
חלמון ביצה אחד
עירית קצוצה
פלפל חריף ספרדי – אופציונלי
הוראות הכנה
1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות. מקלפים את הגזרים וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים בסיר מים רותחים עם מלח כ-15-20 דקות או עד שהם רכים. מסננים ומניחים לצינון.
2. מבשלים את הביצים בסיר מים רותחים במשך כ-10 דקות. מסננים, מקלפים וקוצצים אותן. שומרים חלמון אחד לקישוט בסוף.
3. מטגנים את קוביות חזה העוף במחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית-גבוהה עד שהן מוכנות לגמרי. מניחים לצינון.
4. מכינים את הרוטב על ידי הוספת כל המרכיבים לבלנדר וערבול עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים את תפוחי האדמה, הגזרים, הביצים המבושלות וחזה העוף בקערה. מוסיפים את הרוטב וקמצוץ מלח.
5. לטוסטים, חותכים את הלחם לגודל הרצוי. מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור במצב גריל (או טוסטר אובן) למשך מספר דקות עד שהם מזהיבים.
6. מגישים את הסלט ומקשטים בעוד קצת רוטב, חלמון ביצה קצוץ, עירית ופיפארה אם רוצים. מגישים עם הטוסטים.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה