מצרכים לרוטב פירות היער

כפית סוכר

100 מ"ל מים

200 גרם פירות יער קפואים

 

מצרכים למיונז עשבי התיבול

1 ביצה

חצי לימון

מלח

עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה

200 מ"ל שמן חמניות

 

מצרכים לירקות

גזרים קטנים

כרובית בשלושה צבעים

 

מצרכים לצלעות הטלה

6-8 צלעות טלה

מלח

שמן זית

 

הוראות הכנה

1. הכנת רוטב פירות היער: מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי. בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות. אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.

2. הכנת המיונז: חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר. טוחנים היטב, מסננים ושומרים. באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים. מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק. ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.

3. הכנת הירקות הטריים: מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים. מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.

4. הכנת צלעות הטלה: מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch