מצרכים
ליטר חלב מלא
40 מ"ל מיץ לימון
מלח
מצרכים להגשה
סלמון מעושן
חצי מלפפון קטן
חצי בצל חמוץ
צנון
צלפים
עירית
שומשום
הוראות הכנה
1. מבשלים את החלב בסיר על חום גבוה עד שהוא כמעט מגיע לרתיחה. מנמיכים את החום ומוסיפים מיץ לימון. מבשלים ומערבבים באופן קבוע עד שהחלב מתגבן. מניחים בצד ל-10 דקות.
2. יוצקים את החלב למסננת מרופדת בבד מוסלין או גזה. מניחים לניקוז עד שרוב הנוזלים מתנקזים. לוחצים על הבד כדי לסחוט את שאר הנוזלים ומעבירים את הגבינה לקערה. מתבלים במלח לפי הטעם.
3. הכנת מגש גבינת השמנת: חותכים את המלפפון והבצל לפרוסות דקות. מורחים את גבינת השמנת על מגש ומסדרים את התוספות מעליה. מגישים עם מקלות לחם או פרוסות לחם קלוי.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה