מצרכים
5 גרם פטריות בולט מיובשות
200 גרם פטריות מגוונות
2 שאלוטים
כף חמאה
פלפל לבן
50 מ"ל יין לבן
30 גרם חמאה
20 גרם קמח
250 מ"ל חלב
6 ביצים
150 גרם גבינת גרוייר מגורדת
מלח
אגוז מוסקט
עירית
הוראות הכנה
1. משרים את פטריות הבולט במים חמים למשך שעה עד שהן מתרככות. קוצצים דק את השאלוטים ואת כל הפטריות.
2. מטגנים את השאלוטים במחבת עם חמאה ומוסיפים את הפטריות אחרי כמה דקות. מתבלים במלח ובפלפל לבן. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה.
3. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הקמח. מבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את החלב ומערבבים עם מטרפה עד שהרוטב בשאמל מסמיך. מסירים מהחום ומוסיפים את החלמונים (שהופרדו מהחלבונים קודם לכן), גבינת הגרוייר המגורדת, מלח וקורט אגוז מוסקט. מוסיפים את הפטריות המבושלות ומערבבים היטב.
4. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומערבבים עם התערובת הקודמת בעזרת מרית. מעבירים לתבניות סופלה משומנות בחמאה ומקומחות מראש. מוסיפים קצת גבינה מגורדת מעל.
5. מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עם 50% אדים ואופים במשך 15 דקות. מקשטים עם קצת עירית קצוצה.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה