הרווח הגולמי ברבעון עלה במעל פי 2 לעומת אשתקד לכ- 13.3 מיליון דולר (כ- 21.1% מההכנסות).

הרווח התפעולי ברבעון עלה פי 2.6 לעומת אשתקד לכ- 9.4 מיליון דולר (כ- 14.9% מההכנסות).

 ה-EBITDA ברבעון גדל בכ- 90% לעומת אשתקד לכ-12.1 מיליון דולר.

הרווח הנקי ברבעון צמח כמעט פי 3.5 לעומת אשתקד והסתכם לשיא של כ- 6.9 מיליון דולר.

החוב הפיננסי נטו של החברה ממשיך להצטמצם והסתכם לכ- 31.6 מיליון דולר לסוף מרץ 2024 עם תזרים מזומנים חזק מפעילות שוטפת ושיפור ביחסים הפיננסיים.

רם דרורי, מנכ"ל מנועי בית שמש, מסר: "הרבעון הראשון של שנת 2024 מציג תוצאות טובות בכל הפרמטרים וממשיך את מגמת הצמיחה החיובית של הרבעונים האחרונים עם גידול בריא בהיקפי הפעילות ושיפור ברווחיות. במגזר החלקים אנו ממשיכים לראות גידול מתמיד בהיקף הפעילות לצד גידול מתון בהוצאות שמתבטא בשיפור תוצאות המגזר. אנו מצפים כי מגמה זו תימשך, זאת במקביל להתאוששות של ענף התעופה ולצד המשך התמודדות עם אתגרים בשרשרת האספקה של הענף, שעשויים להוות גם הזדמנות לחברה.

במגזר המנועים אנו ממשיכים לקדם פרויקטים שיהוו עוגן עסקי לשנים הבאות תוך מימוש הזדמנויות שמשקפות את הביקושים הגוברים בשוק, בדגש על השוק הצבאי, כפי שבא לידי ביטוי בצמיחה במכירות מרבעון לרבעון יחד עם שיפור חד בביצועים. ברבעון הראשון דיווחנו על הסכם משמעותי נוסף עם פוטנציאל מצטבר של כמיליארד ש"ח בתחום פיתוח וייצור מנועי סילון במגזר המנועים, מה שמעגן את התחום כמנוע צמיחה מרכזי לחברה לשנים הבאות."

בתמונה רם דרורי מנכ"ל מנועי בית שמש 

תמונות ארכיון באדיבות מנועי בית שמש