חג הפסח הגיע לסיומו – ובכך ניתן האות לחגיגות המימונה. רבים מציינים את החגיגות המתוקות, חלקם אף עם התלבושות המסורתיות של יוצאי מרוקו.
החגיגה כוללת פתיחת שולחן ועליו שפע ענק של מאכלים מתוקים כגון מופלטות, ספינג'ים, עוגיות, פיצוחים, סוכריות ומבחר משקאות. השולחן העשיר והמפואר הוא סימן לשפע ומזל. בשולחן מניחים גם את סימני הברכה - כד חלב, דבש, קערת קמח בה מפוזרים מטבעות, צרור פרחים, שיבולים וצמחי תבלין.
מלכת המימונה היא המופלטה ומכינים אותה מפני שהכנתה קלה ופשוטה יחסית וניתן להכין אותה במהירות, מיד כשיוצא חג הפסח ומותר סוף סוף לאכול חמץ.
מתכון מומלץ למופלטה:
קילו קמח מנופה
כף מלח
כפית שמרים יבשים
25 גרם מרגרינה
3 כוסות מים פושרים (להוסיף תוך כדי ערבוב החומרים)
כף סוכר
1. הכניסו את כל החומרים למיקסר, ולושו כחמש דקות.
2. חלקו את הבצק שהתקבל לכדורים קטנים (כ-40 במספר)
3. טבלו כל כדור בשמן, ומרחו בשמן את כל צדדיו.
4. הניחו את הכדורים במגש למנוחה של חצי שעה.
5. בידיים משומנות, התחילו 'לפתוח' כל כדור ולהניחו על מחבת.
6. כשהמופלטה מוכנה, הניחו עליה מופלטה נוספת והפכו.
7. יש להפוך באופן כזה את כל הכדורים, עד שמתקבלת ערימת מופלטות.
האיחול הידוע במימונה הוא "תרבחו ותסעדו", אך צריך לומר "תרווחו ותסעדו", שמשמעותו היא: שיהיה לכם רווח והרווחה, ובעקבות כך תוכלו גם אתם לסעוד ולעזור לזולת.
גם בבית שמש חוגגים מידי שנה את המימונה, כאשר רבים מתושבינו היקרים מתרגשים לקראת החג המיוחד הזה. גם השנה ניזכר בחגיגות המימונה שנערכו כאן בעבר ונפרסם שוב תמונות בלתי נשכחות מארכיון עיריית בית שמש: