היא גדלה כאן בעיר, לאב מסגר ואם מזכירה במועצת העיר, למדה בפנימיה הדתית 'עמליה' בירושלים, יצאה לשליחות מטעם הסוכנות היהודית, שרתה ביח' המודיעין המובחרת- 8200 ולמדה לתארים באוניברסיטה. דקלה החלה את דרכה כמתנדבת בבית הנשיא וכיום היא משמשת כראש הסגל של נשיא המדינה מר יצחק הרצוג. במסגרת התפקיד ביקרה בין היתר, עם פמליית הנשיא, בבית הלבן ונפגשה עם נשיא ארה"ב מר ג'ו ביידן.
דקלה כהן שיינפלד, בת 43, נשואה לעמרי ואם ל- 4, מתגוררת כיום בירושלים. היא גדלה בעיר בית שמש ולמדה בתיכון, בפנימיה הדתית 'עמליה' בירושלים. בהמשך היא למדה ערבית והגיעה ליח' המודיעין המובחרת 8200.
כשהסוכנות היהודית חיפשה שליחים למחנות קיץ, דקלה הייתה הראשונה מהעיר בית שמש שהתקבלה לתוכנית.
היא שהתה בעיר 'מרילנד', כשליחה במשך ארבעה קיצים. תוך כדי השליחות היא השלימה תואר ראשון בשפה וספרות ערבית באוניברסיטה העברית והייתה שנתיים באוניברסיטת 'ויסקונסין-מדיסון'.

היא החלה את דרכה כמתנדבת בבית הנשיא.היא עבדה בבקרים בגיוס כספים בסוכנות ואחרי הצהריים התנדבה בלשכתו של יצחק הרצוג. הרצוג קישר את דקלה לאמיר הלוי, שהתמנה בזמנו למנכ"ל משרד התיירות. דקלה והלוי עבדנו יחד במשך תשע שנים תחת חמישה שרי תיירות במשרד. יחד הם הביאו קהלים חדשים בתיירות, ופרצו את רף 5 מיליון התיירים בשנה.
תפקיד ראש הסגל של הנשיא הוצע לה ע"י אייל שויקי, מנכ"ל בית הנשיא. במסגרתו היא מנהלת את צוות היועצים של הנשיא, דואגת לעיניינים השוטפים ביום יום, ולמשימות מיוחדות כגון אות הגבורה האזרחי ועוד.

בראיון לאתר גלובוס תארה דקלה את הרגעים הגדולים וההיסטוריים ואת תחושתה באותם רגעים:
"ברגעים היסטוריים אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע מהילדות בבית שמש, לרגע הזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן הייתי צריכה לסגור פה פעור ולשכנע את עצמי שאני יושבת בחדר הסגלגל עם הנשיא ביידן. כשהציגו אותי לנשיא גרמניה הוא לא הבין איך קוראים לי שינפלד למרות שההורים שלי ממרוקו. כשסיפרתי לו שאני נשואה לשינפלד שסביו ניצולי שואה הוא קד קידה כל כך עמוקה, כמעט השתחווה. זה היה מטורף".

יישר כוח גדול לדקלה על הדרך המרתקת שעברה עד היום, והמשך הצלחה בתפקידה.
חג פסח רגוע ושמח לכולם!
תמונות באדיבות בית הנשיא. קרדיט צילום: קובי גדעון לע״מ







זה לא כבוד כל כך גדול.
י.ש. | 21:13 21.04.24