לדברי עורך הדין גיא סרוסי, המתמחה בייצוג קורבנות עוקץ בעסקאות נדל"ן, ההתקשרות של היזם עם לקוחותיו חזרה על עצמה מלקוח ללקוח.
לדברי עו"ד סרוסי, היזם נהג להציע ללקוחותיו נכסים להשקעה מעבר לים, הציג בפניהם מסמכים אודות נכסים ובניינים שעומדים בפני רכישה, והתחייב להניב להם תשואות גבוהות.
על פי הנטען, לקוחותיו העבירו ליזם, או למי מטעמו, מאות אלפי שקלים, במסגרת הסכמי הלוואה, תוך שהתחייב כי הלוואה זו תישא תשואה.
לדברי עו"ד סרוסי, בחלוף תקופת ההסכם פנה היזם לחלק מלקוחותיו, ושכנע אותם להכליל את התשואה, שאותה הרוויחו כביכול, בעסקאות נדל"ן נוספות, וכך להגדיל את רווחיהם. למעשה, כך טוען עו"ד סרוסי, הרוויח בכך היזם זמן רב נוסף, עד שנדרש להחזיר כספים ללקוחות.
בחלוף תקופה זו, וכאשר שום תשואה או רווח לא הועברו לחלק מאותם מלווים, רבים מהם פנו ליזם, על מנת לקבל את כספם חזרה.
בעקבות התמשכות הפרשה, ואובדן אמון של אותם משקיעים ביזם ובחברתו, יותר מעשרים מהם פנו לאחרונה לעו"ד גיא סרוסי, על מנת שיסייע להם להשיב את כספם. בין הפונים, ניתן למצוא חיילי מילואים רבים, אימהות חד הוריות, סטודנטים, ופנסיונרים שסמכו לחלוטין על הבטחותיהם של היזם והאדם שפעל מטעמו, והעבירו להם מאות אלפי שקלים, שהיוו, ברוב המקרים, את מלוא החסכונות שאותם צברו במהלך חייהם.
לאחרונה, שודר תחקיר על מעלליו של היזם באחד מערוצי התקשורת. באותה תכנית הובאו עדויות רבות של לקוחותיו של היזם, רבים מהם מיוצגים על ידי עו"ד סרוסי.
בכתבה רואיינה נ', שאמה נרצחה בשבעה באוקטובר. האם המנוחה, כך נחשף בכתבה, נטלה גם היא חלק בעסקאותיו מעוררות המחלוקת של היזם.
נ' סיפרה בתוכנית כי לא האמינה שאחרי האסון הנורא שחוותה משפחתה, הם יצטרכו להמשיך ולהתעסק עם "נוכל שגנב כסף מאמה" כדבריה. "חשבתי לעצמי, באמת בתמימות, שאחרי דבר כזה, מי בכלל צריך להתעסק עם מישהו שחייב לנו כסף? אלו רמות של רוע שלא חשבתי שקיימות. חשבתי שהרוע הקיצוני זה כל מה שקרה פה וזהו – שלשאר האנשים פה יש לב."
לדברי נ', אמה רצתה להשקיע את כספה כדי "לעשות טוב לילדים ולנכדים". שמעו של היזם הגיע אליה, והיא הציעה לאמה להיפגש עימו.
לדבריה, במפגש ביניהם הציע היזם לאמה לרכוש באמצעותו נכס באירופה. "הוא הבטיח שהיא תצא מהעסקה הזאת עם 220 אלף שקלים", סיפרה.
על פי עדות בתה, אחרי כשנה, היזם הציע לאם סוג של עסקת שדרוג – "שחלוף". במקום למשוך את סכום ההשקעה עם התשואה, הוא הציע לה לשים את כל הסכום ולהגדיל את הרווח עוד יותר. בן זוגה של נ' הוסיף בכתבה, כי "היא לא ראתה את הכסף בינתיים וגם לא ראתה מסמכי שעבוד או העברת בעלות כלשהי".
לדברי עו"ד סרוסי, הלקוחות שהוא מייצג, הסתמכו על הבטחותיו של היזם ועל מסמכים שאותם הציג, כשהוצגו להם מצגים כאילו הנכסים אותם הם רכשו כביכול בחו"ל, יירשמו על שמם.
"בינואר לפני שנה, היזם אמר לנו לבוא למשרדים ולצאת מהעסקה הזאת", סיפרה נ'. "הוא רצה שהיא תחתום על מסמך שאין לה שום דרישות אבל הוא לא נתן לה את הצ'קים. אז אמרתי לו שאנחנו לא יוצאים מכאן בלי צ'קים. בסוף גם כשהביא לנו צ'ק, הוא חזר אחרי שלושה ימים כי הוא ביטל את פנקס הצ'קים הזה".
בתחקיר רואיין גם א', חייל מילואים שנקרא ב-7 באוקטובר להילחם בעזה, ונפל קורבן, כך הוא טוען, לעסקאותיו מעוררות המחלוקת של היזם: "אני ועוד חבר השקענו 105 אלף שקל עבור נכס מסוים בחו"ל", הוא סיפר בתוכנית. "זה היה "מסלול הלוואה", הוא קרא לזה.
הוא משתמש בכסף שלנו, עושה את ה'פליפ', בשפה המקצועית, מוכר את זה במחיר יותר גבוה ומתחלק איתנו ברווחים". לדבריו, א' וחברו היו אמורים לצאת עם 150 אלף שקלים על השקעה של 105 אלף שקל. בנוסף, היזם הבטיח להם שכל התהליך הזה ייקח עד שנה וחצי.
"מאז עברו בעצם שנתיים כבר", טוען א'. "שום דבר לא רשום על שמי. אני בספק אם זה בכלל רשום על שמו. לא ידוע לי אם הוא עשה את ה'פליפ' בכלל".
א' טען כי בפעם האחרונה שבה נפגש עם היזם הייתה כחודש וחצי אחרי תחילת המילואים: "נתנו לנו התרעננות קצרה של יומיים ודבר ראשון שעשיתי היה ללכת אליו. אמרתי לו 'אני צריך את הכסף. אני לא יוצא מפה בלעדיו'. כרגיל הוא מרח אותי ולא נתן לי שקל".
גם ע', מילואימניק ביחידה מובחרת, סיפר בתחקיר על מעלליו של היזם: "אחרי שהייה ממושכת ברצועה – עם זה אני צריך להתעסק ולהתמודד… השקעתי 230 אלף שקלים. הייתי אמור לראות את התשואה באזור הקיץ וכלום לא הגיע", הוא טוען. "ויתרתי על הרבה חוויות שיכולתי לחוות בשביל ההשקעה הזו וזה פשוט אבסורד שהכסף שעבדתי בשבילו כל כך קשה הלך", הוסיף.
לאחרונה שיגר עו"ד סרוסי התראה לפני נקיטת הליכי פשיטת רגל נגד היזם, במסגרתם הוזהר , שאם הכספים שהועברו ללקוחותיו לא יוחזרו במהרה, לא תהיה ברירה, אלא להגיש בקשת נושה לחדלות פירעון נגדו, ולפעול בשלל דרכים כדי להחזיר ללקוחות את כספם.
תגובתו של היזם לכתבה: "כל הלקוחות הפרטיים שהשקיעו באחד מהמסלולים אצלנו, יקבלו את המגיע להם על פי ההסכם. לא נעשתה אצלנו שום הונאה. כמות הנכסים שבבעלותנו היא פי כמה וכמה יותר מאשר ההתחייבויות שלקחנו על עצמנו."
"למען הסדר הטוב, שלחתי לכם נסחי טאבו המעידים על בעלות בנכסים בשווי של יותר משמונה מיליון אירו, שהם פי כמה וכמה מהתחייבויותינו, והם לא הנכסים היחידים שבבעלותנו. אכן, נוצרה אצלנו בעיה תזרימית בשל מספר אירועים. לדוגמה, במשרדי הייתה "מעילה באמון", כשחולקו צ'קים שלי שלא בחתימת ידי ובסכומים שהם מעבר למה שסוכם עם המשקיעים, דבר שיצר בור תזרימי ו"מלחמות" מיותרות. בנוסף, המלחמה באוקראינה, ולפניה מגפת הקורונה, גרמו להאטה בשוק הנדל"ן ולקושי בגיוס כספים. גם המלחמה בישראל בחודשים האחרונים גרמה לעיכובים רבים בהחזרת הכספים".
"אך כפי שהבטחתי לכם וללקוחותיי, אני פועל לגיוס הלוואה אשר 'תנקה' את ההתחייבויות שלי כלפי האנשים. לגבי אמה של נ', אני מתחייב להעביר גם לה את כל יתרת הכסף בימים הקרובים. א' קיבל 50% מכספו, ויקבל את ההשלמה כפי שציינתי. לקוחותיו של עו"ד סרוסי קיבלו בחזרה יותר ממיליון שקלים".






