בשנתו ה-24, יעמוד אירוע האוכל של מטה יהודה בסימן קצת אחר. במשך שלושה סופי שבוע, החל מה-21.3 ועד ה-6.4, יוכלו להגיע חובבי אוכל וטיולים מכל הארץ ולפגוש את השפע האנושי, התרבותי והקולינרי של המועצה האזורית הגדולה בישראל. השנה שמו דגש על חיזוק עסקים מקומיים - ותיקים וחדשים - לצד חיזוק עסקי מילואימניקים שחזרו מהקרב וחיבורים מיוחדים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי. כל זאת לצד הנופים היפהפיים של העונה לאחר גשמים רבים שירדו באזור, פריחות שקדיות, תורמוסים, כלניות, כרמים ומרחבים ירוקים רחבים.
במקביל לחיבורים אלה, יפתחו למעלה מ-15 מקומות חדשים את דלתותיהם באירועים השנה: חגית דניאל מלוזית, בעלת עבר קולינרי מרשים בפאריז ובבריסל עם 'רומי בממלכת המאפים' בשיתוף פעולה עם ג'וליאנו ראש, שף וצייר המתמחה בבישול ברזילאי; שירלי משה, המלקטת ממוצא שתכין ארוחות ליקוט בשטח; בראנץ' טורקי-יווני ב'גינה של מיה'לה' באביעזר; פנינות קולינריות חדשות בעין רפא, בהן הגריל הכשר של ג'יי ג'יי שחזר לכפר מארצות הברית ופתח רק לפני מספר שבועות מקום חדש; ההמבורגר של אדם, תפריט צמחוני ב'קפרסקו' ועוד.
לצדם ניצבים כבר שנים רבות בקדמת הבמה המבשלות והמבשלים הוותיקים שמשתבחים בכל שנה, ביניהם חוויה גיאורגית ביקב 'קדמא', אבי ויעל רוזנבוים שיגישו מנפלאות הגריל הארגנטינאי בשריגים, 'נורה' המלקטת ממושב מטע שמפתיעה בארוחת שמונה מנות מטריפה מהטבע, עליה גבאי עם תבשילי כבש ובשר ראש מהמטבח המרוקאי, אורן שמואלי ממאפיית 'ברדלי' בשריגים לא מפסיק להפתיע והשנה יארח את יצרנית הגבינות הטבעוניות מניר עוז 'שוני' וגם אופה הולנדי שיגיע לאפות יחד אתו, נפלאות הג'יבן המטופלת היטב ב'קפרסקו' בעין רפא המופיעה בכנאפה ובסלטים טריים מהגינה, אוכל תימני אצל רמי ויפה אלוני בבקוע, ארוחות שף המשלבות מפגש עם ייננית עם אבנר ניב ולורי לנדר מיקב צפרירים, יפה אלוני בסירי קובה מהמטבח הכורדי ומרק הבשר של רמי, בעלה התימני, קפה משובח ומאפים בשילובים מפתיעים עם השף קונדיטורית המשובחת מיכל ברנס בעגלת הקפה 'ילדתי שלי', סדנאות אוכל קוצ'יני במשק אליהו בכפר אוריה ועוד.
בימי שישי (בין השעות 09:30-14:00), כמיטב המסורת, יתקיימו 'סיורים בין הסירים' – חוויה קולינרית אינטימית המפגישה את הקהל עם היוצרים, אנשי הקולינריה של המקום, אשר יכניסו אתכם לעולמם להצצה טעימה במיוחד בין הסירים. בסיור הראשון (22.3) תפגשו את יעל ודורון רגב ממושב גפן, יצרנים מקומיים שמתמחים בכריכים עם גבינות צאן, ממרחים מותססים, אפייה הונגרית מסורתית והכל טרי מהגינה הביתית. התחנה השנייה תהיה אצל עליה גבאי, גם היא מגפן ובה תקבלו טעימה של מנה חגיגית ומתוקים. הסיור ייחתם ביקב 'מטלר' בעגור עם יין ובירה. הסיור השני (29.3) יתחיל בטעימות יין ובראנץ' בכרם ברק וימשיך למושב צלפון, שם יקבלו אתכם בני משפחת קראוזה עם תוצרת המחלבה שלהם ותוצרת של פרויקט אתי עתיר מהנגב המזרחי המשלב קדמה, מסורת וקיימות ויסתיים בחוויה קוצ'ינית במשק אליהו בכפר אוריה. הסיור השלישי (6.4) יתחיל ב'קפרסקו', בית הקפה של מונדר ובשאר בכפר, זוג שמגדל הכול בעצמו ומציע חוויה קולינרית ערבית טרייה מול נוף הררי. בין המנות שמציעים במקום – קראס זעתר בר וגבינת עזים, ביצים על כרישה, מאפים ופיתות מיוחדות וכנאפה עם מתכון ייחודי שלהם. משם תמשיכו ל'מתססה' ביד השמונה, הלא היא הסיידריה הראשונה בארץ לסיור טעימות במרכז המבקרים של המפעל החדש ותחתמו אותו בביקור אצל ג'וליאנו ראש, שם ואומן, שיארח בביתו הקיבוצי בקרית ענבים לחוויה ברזילאית עם טעימות של פיג'ואדה, פארופה וקפרינייה. יציאה לסיורים באוטובוס (עד 20 איש בסיור). התכנסות ויציאה ממתחם חניית המועצה האזורית מטה יהודה. עלות הסיורים: 210 שקלים למשתתף.
לפרטים המלאים על האירועים, הסיורים והחוויות הקולינריות: אתר תיירות מטה יהודה, www.tour-yehuda.org.il.