המורשת המוזיקלית של יהדות איראן חיה, נושמת ועולה על בימת 'בית הקונפדרציה' בירושלים בניהולו של אפי בניה, המקדיש אירוע לחגיגת ראש השנה הפרסי – הנורוז – עם הופעה מיוחדת של אנסמבל 'גולהא' בשיתוף עם עמותת 'גולהא' לעידוד ולשימור המסורת המוזיקלית של יהדות איראן בישראל.
אנסמבל 'גולהא' מתמחה במוזיקה הפרסית העממית והקלאסית והוקם ב-2008 על ידי נגן הסנטור מנשה ששון, המוכר כחבר ותיק בלהקת 'הברירה הטבעית'.
המופע מציג את נכסי צאן הברזל של המוזיקה הפרסית על שורשיה העתיקים – קטעים אינסטרומנטליים וווקאליים, יחד עם קריאה אומנותית של שירי משוררים ידועים, עם הצלילים הייחודיים של מסורת מוזיקלית מפוארת זו ועם הסולמות ומשקלי החריזה של המוזיקה והשירה הפרסית.
האנסמבל הופיע ברחבי אירופה והוציא כבר שני אלבומים. בכך מתממש חזונו של ששון להנגיש לקהלים חדשים את יצירות המופת של המוזיקה הפרסית, יחד עם עיבודים חדשים לשירים מן המקורות כמו "אדון עולם".
האנסמבל מונה גם את הכנר אבנר כהנזאדה, הקלידן אילן כץ והזמרת פארזנה כהן, המציגה בקריאה אומנותית את השירה הפרסית.
21.3.24, שעה 20:30, 'בית הקונפדרציה' בירושלים.
המופע מתקיים בתמיכת משרד המורשת ועיריית ירושלים, האגף לתרבות.
מחיר כרטיס: 80 שקלים.
לרכישת כרטיסים ולמידע נוסף: 02-5399360, בדף הפייסבוק של 'בית הקונפדרציה' ובאתר www.confederationhouse.org.
למידע נוסף: https://bit.ly/3uejhpy
https://www.youtube.com/watch?v=LhS6v_VoUvA






