בחמישי שעבר ציינו ברחבי הארץ את יום ההוקרה השנתי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. השנה הפך היום לרלוונטי מתמיד וזאת לאור הלחימה בדרום וצפון הארץ. במרכז זהות יהודית "מקום בלב" בבית שמש שמשתייך לארגון OU  ישראל ציינו את היום החשוב בטקס עירוני שקיימו בבית יד לבנים בעיר בטקס אליו הגיעו למעלה מ- 80 תושבים ובני נוער שתורגם לשפת הסימנים לטובת הנוכחים. הפעילות התקיימה בשיתוף מחלקת הנוער העירונית.

הערב נפתח במפגש עם ראש העירייה עליזה בלוך וסגנה משה שטרית שדיברו עם בני הנוער על המצב ואיחלו החלמה לפצועים ותפילה שכל החטופים יחזרו במהרה.  

ראש העיר עליזה בלוך ציינה כי "לאחר הטבח מרגע שיצאו הצווים ללוחמים בתוך יממה הגיעו למעלה מ- 300 אלף מגויסים, אלפים מהם שהיו בטיול בחו"ל וחיפשו כרטיס בכל מחיר. אחד מהחיילים שהלכתי לבקר נפצע בתחילת המלחמה כבר שבוע אחרי חזר להילחם. אין לזה תקדים בכל העולם. 'אשרי העם שככה לו'". 

במהלך האירוע שמעו בני הנוער את הרצאתו של רועי בן טולילה ששירת כלוחם ומפקד צוות וסגן מפקד פלוגה ביחידת העילית מגלן, ונפצע אנושות במבצע בג'נין במהלך האינתיפאדה השנייה. באותו הלילה הוביל בן טולילה את חייליו למבצע מורכב נוסף של לכידת מחבלים ונפצע אנושות כתוצאה מירי כוחותינו. כתוצאה מהירי נותר בן טולילה משותק ומרותק לכיסא גלגלים. לאורך השיקום האורך החל לשחק כדורסל כיסאות גלגלים ואף ייצג את נבחרת ישראל בכדורסל נכים בלא פחות משש אליפויות אירופה.  במהלך ההרצאה ציין בן טולילה כי "השנים הראשונות אחרי הפציעה היו קשות מאוד. אחד הקשיים הגדולים ביותר בפציעה באמצע החיים הוא שאתה נאלץ לעשות את הדברים שלא מזמן עשית, רק שכעת נכפה עליך לעשותם כשאתה בכיסא גלגלים. העולם הוא אותו עולם, דבר לא השתנה בו, זה רק אתה שנעשית מוגבל. המדרגות לבית שבו גדלת נשארו באותו אורך ובאותו שיפוע, אבל כעת אינך יכול לעלות באמצעותן. הקפה ניצב במקומו על אותו מדף, רק שאתה כבר אינך מסוגל להגיע אליו".

"רועי דיבר בעוצמה על הפציעה שלו, על ההתמודדות הלא פשוטה שנאלץ לעבור לאורך השנים והמנהיגות שהפכה להיות חלק בלתי נפרד ממנו", שיתפה טליה שלום מנהלת מקום בלב בבית שמש. "המשפט שתפס את כולם היה שהוא סיפר שהוא לא מלמד אנשים מוגבלים לשחק כדורסל, אלא מלמד לשחק כדורסל אנשים שגם יש להם מוגבלות, מסר איתו הלכו האנשים הביתה". בסיום ההרצאה, בני הנוער וחניכות מקום בלב, ארזו מארזים לחיילים שנפצעו בקרבות והורכבו מתורמות של  ארגון  OU ישראל, עיריית בית שמש ועמותת למען אחי, מארזים שיחולקו בימים הקרובים.

מנכ"ל OU ישראל, הרב אבי ברמן: "המפגש של בני נוער עם דמויות מופת מספקת להם חוויה משמעותית, נוטעת בקרבם ערכים חשובים שללא ספק ימשיכו ללוות אותם – כך שמילים כמו מסירות נפש, ויתור הפרט למען הכלל, אהבת חינם או אהבת המולדת לא יהיו עבורם קלישאות אלא דרך חיים".

מנכ"ל זהות, אלי ליפשיץ: "ההתמודדות של הפצועים היא אין סופית. מדי שנה, מאז החלה המדינה לציין את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי האיבה, איגוד 'זהות' זוכה ללוות את היום החשוב הזה, מאחר וזו ההזדמנות שלנו להוקיר תודה על הקשיים והאתגרים איתם הם מתמודדים. בעקבות המלחמה, החלטנו ביחד עם משרדי הביטחון והחינוך וארגון נכי צה"ל למקד את היום בתכני עומק לחיזוק הרוח בקרב הילדים והנוער שנחשפו למראות נמצאים מול מציאות ומראות מהתקופות האפלות ביותר בהיסטוריה היהודית. אין באפשרותנו השנה לקיים את הטקסים הגדולים מאחר וכל חיילנו וחיילותינו בחזית, אבל את עולמות התוכן, החלטנו להשאיר ולהעשיר".