'בית הקונפדרציה' בניהולו של אפי בניה, מעלה את 'קיצת יוסף' - המופע שמגולל את סיפורי יוסף כפי שנמסרו במסורת היהודית-תימנית, באמצעות שירה, מוזיקה ומחול. מופע זה הועלה בבכורה בפסטיבל העוד הבינלאומי ירושלים בשנת 2021.
המופע משלב את מסורת סיפור יוסף כפי שסופרה על ידי נשות תימן וכפי שהופיעה בשיריו של המשורר רבי שלום שבזי. זה סיפורו של יוסף היפה והאמיץ, שלא פחד לומר את האמת - סיפור חוצה גבולות של דתות ומגדרים, המלווה במוזיקה, בשירה ובמחול תימניים.
לאה אברהם, עופר כלף ותום פוגל, המשתתפים במופע, חוקרים שנים ארוכות את יצירתם המוזיקלית של יהודי תימן. יחד עם שי צברי ואליאסף בשארי, יצרו מופע חדש המתבסס על מסורות עתיקות.
על הבמה: לאה אברהם ואביתר סעיד (שירה ומחול), עופר כלף ותום פוגל (שירה), אליסף בשארי (עוד) ועינת הראל (תופים). סייע בניקוד ובתרגום שירת ה'דיוואן': ד"ר אורי מלמד.
המופע מתקיים במסגרת 'סדרתרבות' 2023 בתמיכת קרן מנדל ובניהול הקרן לירושלים; משרד התרבות והספורט, מינהל התרבות; ועיריית ירושלים, האגף לתרבות.
חמישי, 7.9, 20:30, 'בית הקונפדרציה' בירושלים.
מחיר כרטיס: 30 שקלים.
לרכישת כרטיסים: בימות 6226*, www.tickets.bimot.co.il.
למידע נוסף: 'בית הקונפדרציה' בפייסבוק, בטל' 02-5399360 (שלוחה 5) ובאתר www.confederationhouse.org.






