ביום שישי הקרוב (9.6, 12:00), תיפתח בגלריה 'פריסקופ' בתל אביב תערוכה חדשה ושמה 'הנשר הכחול' ובה יוצגו יצירותיה של האומנית נעמי רבגד. ייתכן ואין זה מקרי ששם הגלריה בה מוצגת התערוכה – 'פריסקופ' הוא כשמו של מכשיר אופטי המאפשר לאדם לראות מעל למפלס שבו הוא נמצא. כך גם חולש הנשר הכחול על המיצב ממבט על.
נעמי רבגד פועלת ויוצרת מתוך רגישות עמוקה כלפי אנשים 'שקופים', החיים בקהילות מוחלשות, כפי שבא הדבר לידי ביטוי ביצירות המוצגות בגלריה: שתי אלונקות מונחות על מעמדים. בין שני מוטות הנשיאה של כל אלונקה פרושה יריעה שאותה סרגה נעמי רבגד מרצועות בד ועליהן מונחות כיכרות לחם; סדרה של פסלים עשויים חומר שבהם מתארת נעמי תהליך בו משתנה כף רגל אדם עד להפיכתה לרגל ניצית; עץ פרי שגדל בעבר בפרדס מוצב כאשר על ענפיו היבשים תלויים ברכות פרות כמוסים; שטיח עשוי ממאות יחידות זהות שמונחות זו לצד זו פרוש על רצפת הגלריה.
בכל אחת מהעבודות, ניתן להבחין בפרט צורני שמוכר לנו הצופים מהעולם הממשי. תהליכי היצירה שבתחומם פועלת נעמי רבגד, כוללים התערבות בסדר או במבנים המוכרים.
מהלך כזה מצביע על סכנה קרובה ומאיימת כפי שבאה לידי ביטוי באופיו הניצי של הנשר כעוף טורף - בו בזמן יש סימן לחיים שיש בהם תקווה, כפי שבחרה נעמי רבגד לבטא בצבעו הכחול של הנשר. הנשר הכחול גוהר מעל הסביבה. ייתכן וההחלטה להעניק לו צבע כחול מכוונת לתקווה.
אוצרת התערוכה: טליה טוקטלי.
התערוכה תינעל ב-1.7.
גלריה 'פריסקופ', רח' בן יהודה 176, תל אביב.
שעות ביקור בתערוכה: שני-חמישי 20:00-17:00, שישי-שבת 13:00-11:00.






