ארבעה צוותים של לוחמי אש מתחנת הכיבוי בפיקודו של רב רשף יורם חדד- מפקד המשמרת יצאו למקום. בהגיעם למקום דייר שהיה במקום דיווח להם שבדירה נשמע ציפצוף חזק של גלאי העשן ואחד השכנים נכנס לדירה וראה שיש סיר ששכחו על הגז וכיבה את הגז. הדירה הייתה אפופת עשן, צוותי הכיבוי ערכו סריקות לשלילת לכודים או פצועים. בנוסף צוותי הכיבוי אווררו את הדירה מהעשן הרב שהצטבר בה. אין נפגעים או פצועים.
בעל הדירה: בעקבות שריפה שהייתה ברחוב שלנו לפני שנתיים קניתי גלאי עשן והתקנתי בדירה, היום בצהרים בסביבות השעה 18:00 שכנה דפקה בדלת ושמעה את הגלאי מצפצף בחוזקה בנוסף לריח חזק שרוף.. הילדה קראה לשכן שחייג במהירות ללוחמי האש בטלפון 102 ובכך נמנע אסון ונזק כבד מאוד.
תחנה אזורית בית שמש יצאה השנה בקמפיין משותף עם עיריית בית שמש להעלאת המודעות להתקנת גלאי עשן מציל חיים, והסכנות בהשארת סיר על הגז ללא השגחה.
אנחנו בכבאות והצלה קוראים לאזרחים לרכוש גלאי עשן מצילי חיים ולנקוט באחריות כאשר מתעסקים באש!
רס״ל זיו אקווה, דובר וממונה הסברה תחנה אזורית בית שמש, מחוז ירושלים.
תמונות מקמפיין ההסברה בעיר בית שמש בשיתוף עיריית בית שמש אגף הביטחון







