חגיגה לאוהבי האומנות עם תערוכה חדשה ושמה 'אביב מתעורר', המציגה מיצירותיהם של שלושה אומנים ישראלים - יפעת פורת, דורון אהרוני וטל שוורץ - העוסקים במסע לעומק התודעה, בצמיחה ובשכרון חושים של פירוק והרכבה בצבע ותנועה.

יפעת פורת (50): מתגוררת ויוצרת בצור יגאל - כוכב יאיר. אומנית דיגיטל וצילום מעובד. ביצירותיה שואפת יפעת להסיר את הלוט ולחשוף את הקסם הנסתר באי שם, האפשרי מאחורי הקיים, המציאות בתוך הדמיון והפופ בתוך הארט. תהליך היצירה הוא דיגיטלי. בד הציור הוא לעיתים רגע שלכדה בצילום ופעמים אחרות הוא מסך ריק שעליו מתווספים עוד ועוד אובייקטים. כל אובייקט וכל צבע הם פרק בסיפור היצירה. היצירות בתערוכה מודפסות על גבי קנבס מתוח על מסגרת עץ, מוכנות לתלייה וניתן להזמינן בגדלים משתנים. את חלקן ניתן להזמין גם כהדפס על מתכת או זכוכית.

דורון אהרוני (55): מתגורר ויוצר בקריית טבעון. מציג בתערוכה החדשה סדרת עבודות בצבעי אקריליק על משטחי בד גדולים, תוך השראה מצילומים אישיים וממקורות אחרים: נופים, דמויות, מבנים וכו'. הציורים לרוב נמצאים במימד זמן ובמקום אחר ואף נראים כסוג של הצטלבויות בין תרבויות מהארץ ומהעולם. הציורים מציגים סיטואציות שקטות, אך טעונים בצבעוניות חושנית עזה אשר גורמת לצופה תחושת התרגשות והתפעמות מול מציאות יום יומית. "הדרך חשובה יותר מהמטרה", לדעת אהרוני, המאמין ש"צייר תמיד מצייר את עצמו".

ד"ר טל שוורץ (54): מתגוררת ויוצרת באכזיב. המפגש והדיאלוג הפנימי שלה כאומנית וויוצרת מונע מתוך עולמות פנימיים וחיצונים ומפגשים רב תרבותיים. שיחות נפש וחילופי עונות, מוזיקה מתנגנת או סרט שמעורר רגשית מביאים אותה ישר לעולמות של חומרים מגוונים היוצרים שפה משותפת על גבי קנבס, אבן, עץ סחף או כל חומר אחר. לדבריה, "כל מה שנע סביבי ובתוכי מתורגם ליצירה, כאשר לרוב אין היא מתוכננת מראש ורק לקראת סופה מתרכזים החומרים לקומפוזיציה ולדימויים ברורים ובהירים יותר". מתקופת הסגרים עקב הקורונה מהווים הים הפתוח וההליכה על חופיו את מירב השראתה ליצירה וכך גם החומרים שנאספים לתערוכה החדשה.

אירוע חגיגי לפתיחת התערוכות יתקיים ביום חמישי, 2.5, בשעה 20:00 ב'גלריית עופר' שברחבה החיצונית של קניון רמת אביב (אחרי 'ארקפה'). האירוע כולל יין וכיבוד קל ויתקיים בו מפגש עם היוצרים ושיח גלריה. הכניסה חופשית.

אוצרת התערוכות: איילת אמוראי-בירן.

התערוכה תוצג לקהל הרחב בגלריית האומנים ברמת אביב בין התאריכים 24.4-15.5.