רשות הטבע והגנים נערכת לקליטת מאות אלפי מבקרים במהלך ימי החג וחול המועד בעשרות הגנים הלאומיים ושמורות הטבע, מהצפון עד הדרום - רק תבחרו היכן לעצור וליהנות ולצבור חוויות בלתי נשכחות בחג הזה.
בין הפעילויות שתפגשו בשמורות ובגנים הלאומיים ברחבי הארץ: חגיגת אביב בגן לאומי ציפורי עם סיור בתוך נוף ציורי, פרחים ופסיפסים; לסייר ולתצפת על ציפורים נודדות בשמורת טבע החולה, להכין חרבות ומגנים בפעילות 'אבירים ללא הפסקה' בגן לאומי כוכב הירדן; להכיר את סיפורה המרתק והצבעוני של התקופה הצלבנית בפעילות 'צרים על אפולוניה' בגן לאומי אפולוניה; לחגוג ב"הללויה וזה השיר" – ימי שירה לכל המשפחה בפסטיבל אקורדיון באתר לאומי שער הגיא; ליהנות מקונצרט של אנסמבל של הסינפונייטה הישראלית באר שבע בלב העתיקות של גן לאומי עבדת1 להכיר את החיים של המלך הורדוס בגן לאומי הרודיון; לעלות לרגל להר גריזים ולהשתתף בסדנה להכנת עפיפונים באתר; לבקר בתל חברון ולצאת לסיור מרתק שכולל מפגשים תיאטרליים, סדנאות יצירה והפעלות לכל המשפחה; פסטיבל ממשית בגן לאומי ממשית עם סדנאות 'קסם המדבר' של שוק אתני מסורתי; התנסויות יצירתיות ואירוח אותנטי; ולהצטרף לסיור במצודה ישראלית מרהיבה מתקופת המקרא בגן לאומי תל ערד.
כחלק מחוויית ביקור מעשירה וייחודית, יוכלו המטיילים ליהנות ממופעי 'נושמים תרבות', מיזם שכולל מופעי תרבות ואמנות בהשתתפות נגנים ואומני המרחב הציבורי בגנים לאומיים נבחרים ובשיתוף מפעל הפיס. האומנים יהיו פרושים בגנים הלאומיים ציפורי, מבצר יחיעם, מגידו, מגדל צדק, בית גוברין וממשית. עקבו אחר שעות הפעילות באתר רשות הטבע והגנים ומומלץ לבצע רישום מוקדם מראש.
אם רוצים אתם להקדיש את החג הזה על מנת להכיר את הטבע ברגליים, כדאי לכם לקחת חלק בסיורים ובהדרכות מקצועיות של מורי דרך בשיתוף משרד התיירות בעשרות גנים לאומיים ושמורות טבע, שיגרמו לכם ללמוד ולהעשיר את חוויית הביקור. ההדרכות יהיו בשפות שונות ללא תשלום נוסף וללא מחייבות רישום מראש להדרכה.
לרגל החג, חידש הגן הלאומי חורשת טל את פניו עם בריכות רחצה חדשות באגם המלאכותי באתר על מנת לשפר את חוויית הביקור למבקרים. הרחצה תוכל להתאים גם לשחייה במים עמוקים וגם למשפחות עם ילדים שמעוניינות בעוד מוקדי מים ואזורי שכשוך עם מים רדודים. במקום שמורת טבע עם חורשת אלונים, שמורת סחלבים, פלגי מים צוננים ובריכות מים צוננים. למבקרים הרבים מוצעים חניון יום לשהייה יומית וחניון לילה מאובזר.
לאלו שיבחרו ללון באחד מחניוני הלילה של רשות הטבע והגנים, מחכה חוויה מיוחדת של לינה ב'מלון מיליון כוכבים'. לאור מספר המטיילים הרב שצפוי באתרים בימי החג וחול המועד, ממליצה רשות הטבע והגנים לציבור המטיילים להירשם מראש כבר עתה לביקור באתרים במועד הרלוונטי על מנת להבטיח את כניסתם. את הרישום לאתרים ניתן לבצע באמצעות מערכת תיאום הביקור באתר רשות הטבע והגנים. המטיילים שיירשמו מראש יוכלו גם לקבל הודעות ועדכונים חשובים מבעוד מועד סביב פעילות האתר שאליו נרשמו.
רעיה שורקי, מנכ"לית רשות הטבע והגנים: "עם בוא האביב, שמחה אני להזמין את מאות אלפי המבקרים לגנים הלאומיים ולשמורות הטבע בישראל. במהלך חג הפסח, יוצאת רשות הטבע והגנים במהלך הסברתי שמטרתו להעלות את המודעות למצבם העגום של הנשרים בישראל הנמצאים בסכנת הכחדה חמורה כתוצאה מהרעלות. תוכלו לפגוש למעלה מ-80 תחנות מידע והסברה בכניסה למסלולי טיול מרכזיים בכל הארץ, בהן יוכלו המטיילים לקבל הסבר על כללי הטיול הבטוח, מידע על שמירת טבע, נוף ומורשת כולל מידע על מצב הנשרים ועל המאמצים להצלתם. כמו כן, יחולקו שקיות לאיסוף אשפה על מנת להשאיר את הטבע נקי ונעים לכולם. בנוסף, יחכו לאלפי המטיילים הרבים סיורים, הדרכות, סדנאות והפעלות עם שלל חוויות באתרי רשות הטבע והגנים. בגן הלאומי החדש שנפתח לקהל המבקרים – גן לאומי סוסיתא – מוזמנים כולם להגיע, לבקר בו ולחוות אתר היסטורי עם נוף מרהיב מהגולן המשקיף אל עבר הכנרת. קחו לכם פסק זמן להתנתק מהיום יום ולהתחבר לנופים ולטבע בארצנו היפה. אנא, הקפידו לאסוף אחריכם את הפסולת ולעזור לנו לשמור על חג נקי, נעים ומהנה. חג פסח כשר ושמח".
באתר רשות הטבע והגנים (www.parks.org.il) ניתן למצוא מידע על מיקומם של תחנות המידע, על שעות הפעילות של שמורות הטבע והגנים הלאומיים, על שלל הפעילויות והחוויות וכן הרשמה לביקור באתרים.






