"יום המעשים הטובים" הוא יום שנבחר להתנדבות בקהילה ובסביבה הקרובה בה אנו חיים. בית ספר ברנקו וייס רואה באור חיובי את התרומה של כב"ה בית שמש לסביבה ולקהילה כל השנה ולכן בחר השנה לחזיר במעשה טוב לכב"ה בית שמש ע"י תרומה סמלית של השתתפות ביום התנדבות בתחנה, זאת ע"י שיפוץ של המרחב הציבורי של התחנה.
לוחמי האש של תחנה אזורית בית שמש קיבלו בחום ואהבה את התלמידים. סגן טפסר שמוליק אמסלם-סגן מפקד התחנה קיבל את התלמידים בברכת שלום, הסביר להם על עבודת הכיבוי וסקר בפניהם את הרקע של התחנה, בנוסף רשף ארז בר-ששת והמחסנאית שרה ניסים, שהיו שותפים לארגון מבחינה לוגיסטית, ערכו לתלמידים פריסה מכובדת במהלך היום.
התלמידים התרגשו להיות בתוך מתחם התחנה לחלקם זה היה פעם ראשונה, שאלו שאלות על הכבאיות המיוחדות ועבדו במרץ ליפות את המרחב הציבורי של התחנה.
בסוף היום קיבלו התלמידים שי צנוע ותעודת הערכה מטפסר משנה ראובן יצחק-מפקד התחנה ומלוחמי האש.
אביה קובי -מחנכת כיתה יב': לכבוד "יום המעשים הטובים" הגענו לתחנת הכיבוי בבית שמש. במהלך היום היה שיתוף פעולה נהדר בין לוחמי האש לתלמידים.
סייענו ללוחמי האש בשיפוץ התחנה, צביעת גדרותיה וניקוי שטחה. התלמידים נתרמו רבות מהעשייה ההתנדבותית וחוו יום משמעותי וערכי. תודה רבה ללוחמי האש על האירוח החם ושיתוף הפעולה המלבב עם תלמידי כיתה י״ב חיל האוויר.
רס"ל זיו אקווה, דובר וממונה הסברה: תחנה אזורית בית שמש משתתף כל השנה בעשרות אירועים התנדבותיים, אשתקד לוחמי האש ביצעו פרויקט התקנות גדול מאוד של גלאי עשן מצילי חיים בשכונות קשות יום ובבתי אזרחים וותיקים בעיר. בנוסף לוחמי האש מבצעים הדרכות בבתי ספר וגני ילדים, לוקחים חלק באירועים של המתנ"סים ועיריית בית שמש ורואים עצמם מחוברים לקהילה בכל תחום ועניין.
כאשר פנה אלי ניר בהס-רכז חברתי בבית ספר ברנקו וייס על רעיון "יום המעשים הטובים" ללוחמי האש בתחנה אזורית בית שמש, זה הפתיע אותי בהתחלה, אנחנו לוחמי האש רגילים לתת לקהילה ופחות לקבל בחזרה. ניר קישר אותי לאביה קובי מחנכת כיתה יב', שמאוד אהבה את הרעיון. אביה המחנכת הגיעה לתחנת הכיבוי עם אנרגיות מטורפות יחד עם הכיתה המדהימה שלה, התלמידים עבדו במרחב החיצוני של התחנה ניקו את הגינה וצבעו את הגדר, באמת עשו עבודה מדהימה, תודה רבה לכם בשם לוחמי האש של תחנה אזורית בית שמש.
רס"ל זיו אקווה, דובר וממונה הסברה תחנה אזורית בית שמש, מחוז ירושלים.







