האויב אולי מספר 1 של העור הוא הרדיקליים החופשיים. מדובר במולקולות ובאטומים בעלי התנהגות לא יציבה, המאיימת על שלמות רקמות העור ויוצרת נזק מצטבר לאורך שנים. הם 'גונבים' אלקטרונים שחיוניים ליצירת המבנה התקין של התא ובכך מזיקים לרקמות העור, מה שגורם למראה עור עייף, אפרפר וחסר חיוניות.
הרדיקלים החופשיים מצויים בחמצן שאנחנו נושמים, בקרינה הנפלטת מהמכשירים הניידים, מהשפעות האקלים ומגורמים נוספים. אמהות מועדות אפילו יותר לירידה בנוגדי החמצון, היות ואורח החיים שלהן אינטנסיבי הרבה יותר, התזונה שלהן עלולה להיות לוקה בחסר, הסטרס גבוה והעייפות גדולה - במיוחד כאשר מדובר באימהות לילדים צעירים.
בגיל צעיר, מייצר הגוף שלנו בעצמו אנטיאוקסידנטים - נוגדי חימצון - המנטרלים את ההשפעות של הרדיקלים החופשיים ושומרים על תאי הגוף, ביניהם תאי העור. עם הגיל, מייצרות אנו פחות מחצי מנוגדי החמצון שייצר גופנו כאשר היינו צעירות ורעננות. כלומר, ככל שעולה הגיל, יורד היקף הייצור לאחוזים בודדים בלבד.
תוכנית הפעולה היעילה ביותר למניעה ולטיפול ברדיקלים חופשיים, תהיה צריכת מזונות עתירים בנוגדי חמצון, החיוניים לשמירת מבנה התא ולמניעת מחלות קשות בשילוב תכשירים נוגדי חמצון לגוף ולעור הפנים.
יש להתאים את תכשירי הטיפוח לפנים לסוג העור ולוודא שמכילים הם חומרים פעילים ובעלי חדירות גבוהה, המאפשרת ספיגה משמעותית של נוגדי חמצון. השקיעו בתכשירים נוגדי חמצון כבסיס ולאחר מכן הוסיפו תכשירים מטפחים. למשל: סרום אנטיאוקסידנטי, אשר יאפשר לאחר ניקוי פנים יסודי את תחילתו של תהליך טיפוח יעיל ואפקטיבי; ולאחריו ג'ל או קרם עיניים וקרם לחות, שייתנו לעור את ההתחדשות והמענה שזקוק הוא להם.
העבודה לנטרול הרעלים והשבת החיוניות לעור הפנים, חייבת לכלול - מלבד תזונה נכונה - גם ניהול סטרס, קרי הפניית האנרגיות למקומות חיוביים ותרגול פעולות להרגעות, וכן בחירה נכונה של חומרים לבלימת החמצון וכאלה השומרים על עור פנים צעיר וחיוני. לאימהות שבינינו, בין רשימת המשימות והדאגה לעצמנו, יתרום סרום אנטיאוקסידנטי רבות לנטרול המראה העייף, יזין את העור ויגרום למראה זוהר, חיוני ואנרגטי.






