לפני זמן מה פנתה אליי עדי מלכא המנהלת של זינמן לב העיר וביקשה סדנאות קונדיטוריה הכי שוות במועדון הנוער שבמתנס.
השבוע התקיים מפגש הסיום אצלי בבית - החבר'ה אניני הטעם החליטו על לחמע'ון, מאפה טורקי פתוח עם בשר טעים טעים....
בעקבות הפוסט שהעליתי היו המוני בקשות למתכון אז בחרתי לשתף שגם אתם תהנו.
3..4..ולעבודה.
לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
מים לפי ספיגה. בערך 3.5 כוסות ח"פ שתיה חמה.
למילוי :
שמן לאידוי
3 בצלים גדולים
800 גרם בשר טחון (עדיף עם שומן)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה בהרט או ראס אל חנות.
3 כפות רסק עגבניות.
כוס מים
אופן ההכנה:
שמים קמח בקערה
במרכז הקמח יוצרים גומה, שמים מלח ומכסים.
מניחים את יצרת החומרים ולשים לבצק רך ולא דביק
חשוב לעבד את הבצק טוב, לפחות 7 דקות לישה ידנית.
מניחים בצד להתפחה ראשונה
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק לכדורים קטנים או גדולים להתפחה נוספת.
(התלמידים החליטו על לחמעג'ון גדולים ואישיים אז חילקנו כל ק"ג בצק ל-8)
למילוי:
קוצצים את הבצל דק דק ומאדים בכמות נדיבה של שמן עד שקיפות, מוסיפים את רסק העגבניות(חשוב לטגן אותו 2 דקות לשבירת החמיצות), מוסיפים את הבשר, התבלינים והמים.
אין צורך לבשל את הבשר עד שהוא מוכן לגמרי משום שהוא עובר אפייה.
לסיום: פותחים בעזרת הידיים או המערוך את הבצק, מכינים מהמלית ואופים.
צילום תמונות אושרת כהן