לפני זמן מה פנתה אליי עדי מלכא המנהלת של זינמן לב העיר וביקשה סדנאות קונדיטוריה הכי שוות במועדון הנוער שבמתנס. 
השבוע התקיים מפגש הסיום אצלי בבית - החבר'ה אניני הטעם החליטו על לחמע'ון, מאפה טורקי פתוח עם בשר טעים טעים.... 

בעקבות הפוסט שהעליתי היו המוני בקשות למתכון אז בחרתי לשתף שגם אתם תהנו.

3..4..ולעבודה.

לבצק
1 ק"ג קמח מנופה 
2 כפות סוכר 
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח 
מים לפי ספיגה. בערך 3.5 כוסות ח"פ שתיה חמה.

למילוי
שמן לאידוי
3 בצלים גדולים 
800 גרם בשר טחון (עדיף עם שומן)
כפית מלח
כפית פלפל שחור 
כפית שטוחה בהרט או ראס אל חנות.
3 כפות רסק עגבניות.
כוס מים 

אופן ההכנה: 
שמים קמח בקערה
במרכז הקמח יוצרים גומה, שמים מלח ומכסים.
מניחים את יצרת החומרים ולשים לבצק רך ולא דביק 

חשוב לעבד את הבצק טוב, לפחות 7 דקות לישה ידנית.

מניחים בצד להתפחה ראשונה 

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק לכדורים קטנים או גדולים להתפחה נוספת.

(התלמידים החליטו על לחמעג'ון גדולים ואישיים אז חילקנו כל ק"ג בצק ל-8) 

למילוי: 
קוצצים את הבצל דק דק ומאדים בכמות נדיבה של שמן עד שקיפות,  מוסיפים את רסק העגבניות(חשוב לטגן אותו 2 דקות לשבירת החמיצות), מוסיפים את הבשר, התבלינים והמים.
 אין צורך לבשל את הבשר עד שהוא מוכן לגמרי משום שהוא עובר אפייה.

לסיום: פותחים בעזרת הידיים או המערוך את הבצק, מכינים מהמלית ואופים.

 

צילום תמונות אושרת כהן