חרדת שמרים-
בואו נדבר על זה:
לפעמים התעסקות עם שמרים נראית כמשימה בלתי אפשרית ואפילו מלחיצה.
לא מעט אני שומעת על החשש בהתעסקות עם מאפי שמרים מתוקים או מלוחים והחשש מתוצאה כושלת מביאה פשוט לויתור.
לכן השבוע במדור בחרתי בלחם קל שלא מצריך קליעה מתפתלת ומתוחכמת, גם לא בעבודה מסיבית עם הגלוטן אלא לערבוב קל של המרכיבים וזמני התפחה ארוכים...ארוכים מאוד.
(סידרתי לכם גם למנוחה בין לבין)
מכיוון שבמתכון הזה אין עבודה עם הגלוטן (חלבון החיטה) וכמות השמרים קטנה יחסית חשוב להקפיד על מנוחות גדולות שבמהלכן מתקיימת התססה.
אז יאללה.. מתחילים ?
▪︎500 גרם קמח לבן
(או 300 קמח לבן ו-200 כוסמין)
▪︎כפית שטוחה שמרים
▪︎2 כפות סוכר
▪︎1.5 כוסות מים+חצי כוס אם יש צורך.
▪︎1/2 כף מלח
▪︎3 כפות שמן זית
בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק בקלילות עד שהחומרים מתאחדים.
(במידת הצורך להבליע בהדרגה מהחצי כוס שנותרה)
לכדרר ולהניח בצד לפחות ל-4 שעות.
(ממליצה אפילו להכין ערב לפני ולחזור אליו למחרת) .
לאחר ההמתנה הראשונה להרטיב ידיים ולקפל מהחוץ אל הפנים את הבצק לכדור רענן יותר.
לעטוף בעדינות בקמח תירס או כל קמח אחר.
להניח בסיר על נייר אפייה.
לאחר תפיחה נוספת
(לפחות שעתיים)
לאפות בסיר עם מכסה סגור עד שהלחם מקבל צבע יפה.
בסיום האפייה להסיר את המכסה ולאפות עוד 5-7 דקות לקרסטיות.
מוזמנים לשאול שאלות
ושתפו אותנו איך יצא.
באהבה, אושרת