שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה חוזרת לחלוק מתכונים מהמטבח הפרטי שלי.
למי שלא מכיר אותי, אני בעלת העסק חוויות מתוקות, מעבירה סדנאות שף לכל הגילאים.
בגדול, אני דיי נשואה למטבח,אוהבת לבשל, להמציא מתכונים, לנסות,להכיר מטבחים חדשים, ללמוד ולהתמקצע.
אז מדיי שבוע אעביר לכם דרך אתר שמשנט מתכונים וסודות.
מסאחן- אחת .מהמנות החורפיות האהובות עלינו במשפחה!
ארוחה מפוארת מהמטבח הערבי, משלבת פיתה אפויה בטאבון או בתנור ביתי ועליה עוף נימוח מפורק או שלם.
יש מספר וריאציות להכנת המסאחן, אני מעדיפה את האפייה המשותפת.
המתכון:
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית
2 כפות סוכר
מים לפי ספיגה, בערך 3.5 כוסות.
מנת העוף:
6 יחידות כרעיים נקיות
4 בצלים גדולים פרוסים דק
שמן
כפית מלח
כף פפריקה
כפית שטוחה כורכום
3,4 כפות סומק (חובה)
כפית כמון
כף גדושה סוכר חום- לא חובה.
אופן ההכנה:
מכינים בצק רך ונוח לעבודה, מניחים בצד להתפחה.
להכנת העוף:
מטגנים את הבצל הפרוס בכמות נדיבה של שמן , מוסיפים את התבלינים (חוץ מהסומק) והמים וממשיכים לבשל )יוצאת ריבת בצל מתובלת).
מוסיפים את העוף ומבשלים 15 דקות בערך.
מחלקים את הבצק ל-6
מורחים מריבת הבצל על כל חלק בכמות נדיבה, מניחים חתיכת עוף ומפזרים סומק. אופים יחד עד שהבצק אפוי.
לקישוט:
שקדים פרוסים/גפרורים או פטרוזיליה.
בהצלחה ובתאבון.
צילום תמונות אושרת כהן