ההתחממות הגלובלית מביאה איתה אתגרים למרחב העירוני. כשהכותרות במהדורות החדשות זועקות ומספרות על גלי חום באירופה, שריפות ברחבי העולם, קרחונים שנמסים באנטרקטיקה, החליטו במרכז הקיימות בית שמש להירתם למאבק במשבר אקלים ולתקוף אותו ברמה העירונית בבית שמש דרך שתילת עצים.
פעילה בקבוצה על היוזמה :
"העיר בית שמש גדלה בצעדי ענק ועתידה לאכלס 250 אלף תושבים. המרחב העירוני החדש וגם חלקים גדולים מהעיר הותיקה לוהטים בחום הקיץ ולא מאפשרים הליכה ברחובות. בנוסף יש שטחים רבים בעיר שאינן מטופלים וניתן ליצור בהם חורשות ושבילים מוצלים. אנחנו מעוניינים לשמור על העצים בעיר, להרבות צל וסביבה ירוקה ולמנוע כריתה מיותרת. מתוכננת פעילות בבתי הספר וגני ילדים לאימוץ עצים ולשתילה. התנהלות מול העיריה לגינון חסכני במים ולקבלת תקציבים לשתילת עצים, גיזום נכון של עצים והכשרות מקצועיות לפעילים".
"אנחנו מזמינים תושבים שהנושא קרוב לליבם להצטרף לפורום. מפגש פתיחה יערך בתאריך ה 11/9/22 בשעה 18:30 באולם קיבוץ תמוז, ברחוב הנשיא 40. לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם סיגל בטלפון 054-4301990."
"אי החום העירוני"
מבלי להיכנס לכל דקויות של המחקרים המדעיים נוכל לומר כי בערים חם יותר מאשר באזורים הכפריים. תופעה אקלימית זו ידועה בשם "אי החום העירוני".
ניתן להסביר את הסיבות המרכזיות לתופעה של ההתחממות העירונית בזה שטמפרטורת פני השטח גבוהה יותר באזורים עם בניינים או ברחובות מכוסי אספלט, שאוגרים את החום, מאשר באזורים עם צמחיה והחום משתחרר דווקא בשעות הלילה. כמו כן הבניינים חוסמים את הרוח ויש פחות תנועת אוויר שמגבירה את אפקט החום. ככל שחם יותר מפעילים יותר מזגנים לקירור הבתים ומגבירים את עומס החום מחוץ לבתים.
מה ניתן לעשות כדי להגדיל את ה"נוחות הטרמית" של הולכי הרגל? אחד הפתרונות שמציעים החוקרים הוא הגברת ההצללה על ידי שתילת עצים, דבר שיוריד את עומס החום ויאפשר הליכתיות בעיר ובכך גם יקטין את השימוש בתחבורה מזהמת ויוסיף לבריאות הציבור.
וכאן נכנסת יוזמת התושבים החדשה והברוכה שבאה להרבות עצים וצל במרחב העירוני ועל הדרך לחנך תלמידים, לגבש קהילה שמקדמת איכות סביבה וקיימות, ולייצר שיתופי פעולה עם עיריית בית שמש לגינון בר קיימא. הצלחה שלהם היא הצלחה של כולנו.
ההתארגנות בחסות מרכז קיימות בית שמש ועמותת קהילה.

תמונות שמשקפות את המצב עם ובלי עצים. כמה נעים יותר ללכת ברחוב מוצל.








