צילום:FREEPIK
מספיק לרפרף מעט ברשת כדי למצוא שפע של מוסדות לימוד המיועדים באופן ממוקד עבור המגזר הדתי והחרדי.
כאן חשוב לעשות את ההפרדה שבין לימודים מקצועיים שמטרתם להכשיר למקצועות הלכתיים דוגמת שוחט, משגיח כשרות או מוהל, לבין תכניות לימוד העוסקות במקצועות שונים במשק. באשר לתכניות הלימוד האחרונות, ניתן למצוא מגוון עשיר של מוסדות לימוד שונים המאפשרים סביבה לימודית מתאימה ונוחה עבור קהל התלמידים והתלמידות.
להלן מספר דגשים שיש לבחון בעת החיפוש אחר המוסד הלימודי המתאים.
קהל היעד
כאן המקום להדגיש שישנם מוסדות לימוד המציעים קמפוסים נפרדים עבור גברים ונשים, וכן ישנם גם מוסדות לימוד המציעים סביבה לימודית ייחודית המותאמת לקהלים ספציפיים.
במסגרת הבירורים הראשוניים אותם אתם מבצעים אל מול המוסד הלימודי המבוקש, הרי שחשוב לבחון נושא זה, וזאת כדי שהסביבה הלימודית תתאים במדויק אליכם. חשוב לציין שישנם מוסדות רבים המציעים את לימודיהם אך ורק לנשים או אך ורק לגברים, ושמאפשרים השתלבות של קהלים הן מן המגזר הדתי והן מן המגזר החרדי.
סוג ההכשרה
בסופו של יום, מוסד לימודי כזה או אחר הוא עודנו מוסד לימודי, ועלינו לבחון אם הוא עומד בדרישות שמבטיחות לנו שקט נפשי וידיעה שאכן נרשמנו למקום הנכון.
בנושאים דוגמת קורסי עיצוב גרפי, הרי שישנם מוסדות המציעים תכניות לימודים המפוקחות על-ידי משרד החינוך, ושמאפשרות רישום ושימוש בכספי הפיקדון של פיקדון חיילים משוחררים.
עצם היותו של הקורס מפוקח, מבטיח שהתכנים הם אחידים ועומדים בקריטריונים נוקשים.
מנגד, ישנן מכללות רבות המציעות קורסים ללא כל פיקוח. במקרים שכאלו, הרי שמומלץ לבדוק אודות המכללה ולבחון את השיח שקיים אודותיה ברשת ולבדוק מה הם רשמיהם של הבוגרים.
חשוב לדעת שקורסים דוגמת קידום אתרים אמנם אינם נתונים לפיקוח, אולם ישנן מכללות שמציעות הכשרה מקצועית, קפדנית וממוקדת.
סוג המקצוע ומאפייניו
בחירה במוסד לימודי מסוים מתחילה קודם כל בבחירתו של המקצוע בו נרצה לעסוק בעתיד.
לימודים רבים המוצעים למגזר החרדי והדתי פונים לנשים, ומאפשרים שילוב בין עבודה לחיי משפחה. דוגמאות שכאלו ניתן למצוא בקורסים דוגמת עיצוב ובניית אתרים המאפשרים עבודת פרילנס מן הבית ובשעות גמישות ומגוונות.
דוגמה מעולם שונה היא תחומים חשבונאיים שונים כגון הנהלת חשבונות ותחום השכר. הכשרות מקצועיות אלו עונות על דרישה בולטת בשוק העבודה, וכן מאפשרות השתלבות במשרות בהיקף של חצי משרה. אופי זה מתאים למי שמחפש או מחפשת לשלב עבודה עם לימודים וכן עבודה וחיי משפחה.
מיקום המוסד הלימודי
גם למיקומו של המוסד הלימודי יכולה להיות השפעה שכן מדובר במעגל חיצוני לסביבת הלימודים.
כיום ניתן למצוא שפע של מוסדות לימוד המתאימים למגזר הדתי והחרדי במיקומים בולטים דוגמת בני ברק וירושלים, וכן בערים נוספת דוגמת בית שמש.
כתבה זו נכתבה בשיתוף עם אימאג' – מכללה לעיצוב לנשים, לביקור באתר המכללה: https://art-graphicdesign.com/
* האמור בכתבה כולל תוכן ומידע מסחרי/שיווקי ומערכת "שמשנט" אינה אחראית למהימנותו. פרסום התכנים והמידע המסחרי בכתבה אינו מהווה המלצה או הצעה מטעם "שמשנט" לרכוש ו/או להשתמש בשירותים או המוצרים בכתבה.






