בשורה לכל מי שהתגעגע להתאווררות משובבת נפש מול הנוף המופלא של ירושלים העתיקה והחדשה, באוויר הנקי והצלול, גבוה מעל העיר, בנגישות טובה ובדרגת קושי קלה המתאימה לכל המשפחה. מקטע טיילת החומות הדרומית של ירושלים, באורך של כקילומטר אחד, הוא אתר מורשת עולמי של אונסק"ו ופועל לפי הנחיות 'התו הסגול'. ההליכה ברוב המקטעים מתאימה לאדם אחד ועל המגדלים ניתן להתכנס עם מרווח בין המטיילים.

טיילת החומות, נתיב הזקיפים שבראש חומות ירושלים, נבנתה לפני כ-500 שנה על ידי הסולטאן סולימאן המפואר. הסיור על החומות מעניק מבט אווירי, נדיר, ייחודי ומרגש אל נופיה של העיר העתיקה והחדשה וכן היכרות מזווית חדשה עם החיים בתוך החומות ומחוצה להן, לצד הבנה גיאוגרפית וגיאופוליטית של כ-5,000 שנות תרבות. בתוואי משולבות אבנים ממבנים שעמדו באזור לפני בניית החומה וחריטות שבוצעו באבנים במהלך השנים בהן מפארת החומה את העיר. כמו כן, משולבים בטיילת אמצעים ומתקנים שונים כמו חדרי ומגדלי שמירה והתארגנות, חרכי ירי, מרפסות תקיפה ושליטה, עיטורי אבן, תאי לחימה ועוד.

שעות פתיחה טיילת דרומית: ראשון-חמישי ושבת (שעון חורף) - 16:00-9:00, שישי וערבי חג 14:00-9:00 (כ-1 ק"מ, שער יפו ועד הכותל, יציאה גם בשער ציון)

קופות: בירידה לחפיר המצודה, כ-50 מטר פנימה משער יפו

הכניסה בתשלום: מבוגר – 20 שקלים, ילד/חייל/סטודנט/גמלאי - 10 שקלים.

רכישת כרטיסים מראש באתר פמ"י  www.pami.co.il.

הטיילת אינה מונגשת לעגלות ילדים ולבעלי מוגבלויות.

ללא תשלום: סיורים קוליים מודרכים על הטיילות באפליקציה: סיורים קוליים בירושלים  

 

ביניים: אטרקציות נוספות

מושבת האמנים בחוצות היוצר: מתחם אמנים ואומנים פעיל במהלך כל השנה, גלריות וחללי סטודיו בעיקר בתחומי הצורפות, אמנות פלסטית, אמנות יהודית ומסעדת אקליפטוס הצופה אל חומות העיר, שדורגה כמסעדה הכשרה הטובה ביותר במזרח התיכון לפי ה-tripadvisor. הכניסה למתחם חופשית. ראשון-חמישי - 17:00-10:00, ימי שישי 14:00-10:00. מידע נוסף באתר www.artistscolony.co.il.

העיר העתיקה גם על גלגלים: העיר העתיקה מונגשת לבעלי מוגבלויות תנועה ועגלות. באי העיר מוזמנים לתכנן את דרכם המונגשת באמצעות אפליקציה ייעודית וחינמית בשם נגישות ירושלים-העיר העתיקה | Accessible JLM-Old City (בתשע שפות), המאפשרת ניווט בזמן אמת בין הסמטאות והאתרים. לאנדרואיד ולאפל - סיורים קוליים מונגשים.