כשמדברים על הקלות מיד חושבים על קורונה... אבל היו חיים לפני הקורונה ויהיו גם אחרי. כך למשל בעלי נחלות במרחב הכפרי - ויש הרבה כאלה במטה יהודה - שרוצים לדעת מה מותר ומה אסור לעשות בקרקע שברשותם (בעיקר מה מותר...).

לאחר זמן ממושך ועבודה מאומצת, יחד עם ראשי מועצות האזוריות, משרד החקלאות, משרד המשפטים ותנועת המושבים,  התקבלה היום החלטה בדבר הקלה במדיניות האכיפה על בניה ביישובים החקלאים ועל בנייה למגורים בישובים הערביים.

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, ניב ויזל: "זו החלטה חשובה ואני גאה בה. משמעות הדבר היא שלבעלי הנחלות במגזר החקלאי יינתנו שנתיים מהיום על מנת להסדיר את הבנייה בנחלות עבור פל"ח (פעילות לא חקלאית) ובכך להימנע מקנסות כבדים. בתקופה זו תהיה הקלה באכיפה ובמקביל יואץ התכנון שיסדיר את פיתוח המרחב הכפרי בישראל".