לרגל חגיגות ה-120 שנה להקמתה של קרן קימת לישראל ולרגל 100 שנות קיומו של ארכיון הצילומים הנדיר של קק"ל, הוקמה תערוכת צילום ייחודית בשם 'מבעד לזכוכית' במרכז העיר ירושלים, הכוללת 10 תמונות. בתערוכה מוצגים תצלומים ענקיים, אשר צולמו במקור על גבי לוחיות זכוכית (ה'פילמים' של פעם) על ידי צלמי קק"ל באותה העת. התמונות הנוסטלגיות צולמו בארץ בשנות ה-20-50 ומשקפות את העוסקים והעוסקות במלאכת הקמת החלום הציוני – נוטעי יער בן שמן הצעיר, מקימי יישובי 'חומה ומגדל', הנשים השותפות לבניין הארץ, הדייגים, הרועים ועוד.
אפרת סיני, מנהלת ארכיון הצילומים של קק"ל: "אנחנו מזמינם אתכם ליהנות מתערוכה מרגשת באוויר הפתוח תחת כיפת השמיים ללא עלות, 24 שעות ביממה. הקונספט של התערוכה הוא Glass on Glass – צילומים שצולמו במקור על גבי זכוכית, מוצגות בתוך תיבות אור מזכוכית. מדי ערב נדלק האור בתיבות ומעניק לתמונות מראה מרהיב. אני ממליצה להגיע לעת ערב, כאשר נדלק האור בתיבות ומבליט את יופיין".
התערוכה תוצג עד ה-18.12.20 ברחבת בניין 'כלל' שבמרכז העיר ירושלים. קרן קימת לישראל מזמינה את הציבור הרחב להגיע, להתרשם ואולי אפילו לזהות את האנשים שבתמונה בכדי להזמינם להצטלם בתמונת 'אז והיום' ואף לקבל את התמונה המקורית מתנה. זיהיתם? שילחו מייל לכתובת [email protected].






