כל הרחוב במה: בשבועיים הקרובים, בין התאריכים 08.09 – 15.09, תקיים עיריית ירושלים מופעי תיאטרון ייחודיים ברחבי העיר ירושלים במסגרת פסטיבל 360.
מדובר בפסטיבל תיאטרון לכל המשפחה, אשר שם במרכזו את החיבור בין המופע למרחב בו הוא מתקיים, וכן את החיבור לירושלים כמתחם עשיר במקומות ואתרים בעלי אופי, עוצמה ומטען רגשי.
הפסטיבל נוצר מתוך רצון להנגיש את עולם התיאטרון לכל אחד מתושבי העיר. ייחודו של פסטיבל 360° הוא המרחב עצמו: רחובות, בניינים, סמטאות, אתרים היסטוריים, גינות ציבוריות, מערות ועוד, מרחבי חיים ייחודים ויומיומיים, אשר יהפכו לחללי יצירה אלטרנטיביים, נגישים לכל איש ולכל כיס.
המופעים שיוצגו השנה במסגרת הפסטיבל נוצרו במיוחד עבור המרחבים בהם יוצגו. מדובר בהצגות מקור מרתקות בחללים מפתיעים ושונים. הפסטיבל מאפשר לקהל לעשות סיור אמנותי בין המופעים השונים, בהם יוכל לקחת חלק כצופה או כמשתתף פעיל.
המופעים יעלו בשעות הערב ברחבי העיר, כאשר כמות המשתתפים הינה מוגבלת, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. הכרטיסים להופעות הינן במחיר משתנה, לפרטים ניתן להיכנס לאתר הפסטיבל.
מבט למופעים
'מולך' (13-14.9, 18:00) בגיא בן הינום: הפקה מבית תיאטרון האיל המרקד. פולחן הקרבה דרמטי בתוך גיא בן הינום. הקהל מוזמן לטקס שמתחיל בשירה מקודשת, מעורר את הגיהינום שרוחש מתחת לפני הנוף הירוק, ומעלה באוב פולחנים וטקסים איומים שהתרחשו בו. פולחן המולך העתיק ושכבות נוספות, עתיקות וחדשות יותר, הולכות ונחשפות. זוהי הצגה שתלויה במקום – גיא בן הינום – כמקום פיזי ומיתולוגי והמקום תלוי בה, במופע בכורה שנוצר במיוחד לפסטיבל. הגיא הוא קו תפר לא רק בין עתיק לחדש, אלא גם בין מזרח ומערב ובין הספר לעיר. על ידי חשיפת שכבות על שכבות של הקרבה וקורבנות, בתוך הצגה שהיא טקס וטקס שהוא מופע, נרד יחד לשאול וננסה לטפס ולצאת ממעגל "העוקד-הנעקד-והמזבח", החוצה מהגיא. שלושת השחקנים והשחקניות מובילים את הקהל למטה לתוך הגיא תוך כדי שירה, וחושפים בפניו את היחסים בין הקורבן למקריב, בין האישי למשמעויות הקולקטיביות שלו. הטקסטים במופע לקוחים ממקורות שונים: ספר מלכים, מדרש תנחומא, הרשות לשימור אתרים, שירי לוחמים וספרו של יפתח אשכנזי "גיא בן הינום" (כנרת זמורה ביתן, 2019). המופע בשיתוף המרכז למוסיקה בגיא בן הינום. נקודת מפגש: 'כתף הינום' מעל מרכז מורשת בגין. ההצגה בתנועה. קיימת אפשרות להגעה נגישה בתיאום מראש, עדי:052-8283069. מיועד למבוגרים בלבד. מחיר כניסה: 40 שקלים. משך המופע: כשעה ורבע.
'תחנה ראשונה או אחרונה?' סיפורי מסע אישיים (13.9, 17:30 ו-20:30) במתחם 'התחנה הראשונה': שלוש נשים מספרות שלושה סיפורי מסע, בזמן שהן מחכות לרכבת היוצאת מירושלים. ויוי בוברינסקי נולדה ברוסיה הקומוניסטית. בזכות אביה המשורר היהודי (החצי משוגע), זכתה משפחתה באישור לעלות לישראל בשנות השבעים המוקדמות. אבי המשפחה היה מסתובב ברחובות חיפה ומחפש קהל רוסי כדי לדקלם באוזנו את שיריו. הוא באמת זכה לקהל אוהד אך בבית התנהג באלימות ובחוסר אחריות כלפי משפחתו. ג'ולט קהוואג'י היא ערביה ישראלית שנולדה בעכו, עברה לחיפה והיום חיה ביפו. היא בעלת חוש הומור מפותח שעוזר לה בהתמודדות עם גזענות ועם סטיגמות חברתיות. היא מספרת סיפורים עצובים ומצחיקים על המעברים בין הערים בישראל ובכל הקשור בזהותה הערבית. שם משפחתה אחרי הנישואין מרמז על עיסוק משפחת בעלה בקפה. היא מכניסה אורחים בדוכן הקפה המשובח ומספרת על הכנסת האורחים הערבית סביב הקפה. אנה בן שלמה (שגם עשתה את הדרמטורגיה והבימוי למופע) היא יהודייה ישראלית, שנולדה באיראן החופשית מדת של ימי השאה. העלייה לארץ הייתה טראומטית כאשר אביה הציוני הגשים את החלום לעלות לירושלים הקדושה. "ירושלים של זהב ושל נחושת ושל אור" הייתה בחושך. נקודת מפגש הקהל בכניסה הראשית לתחנת הרכבת ברח' דוד רמז. המופע מיועד לגילאי 14 ומעלה ולמבוגרים. מחיר כניסה: 60 שקלים. משך המופע: כשעה.
כולם מוזמנים (ואף אחד לא חייב) בגן הפעמון (15.9, 18:00 ו-20:00): לאחר הבידוד הגדול שכחנו איך להתנהג בסביבה חברתית. רוצים קהילה, אך מה עוצר בעדנו? לעתים הרצון עצמו. מה לעשות? פיקניק! חגיגה תיאטרלית המלמדת מחדש מה הן הנורמות החברתיות. נחיה את הכישלונות החברתיים שלנו וננסה לתקן. במאית, שחקנית ויוצרת: עמית צפריר, שחקנים יוצרים: דר פיקרסקי, נתנאל רפפורט. מחיר כניסה: 35 שקלים. משך המופע: כ-70 דקות.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "מדובר בפסטיבל ייחודי ומעניין ההופך את רחובותיה של העיר ירושלים לבמה. ירושלים מוכיחה שוב ושוב שהיא מוקד תרבותי שוקק חיים גם בצל הקורונה. נמשיך להפתיע את תושבי העיר עם מגוון אירועי תרבות, ספורט ופנאי נוספים. אני מזמין את תושבי העיר והמבקרים בה לחוויה יוצאת דופן".
הכניסה מותנית בקניית כרטיסים מראש באתר. מספר המקומות מוגבל בהתאם למגבלות 'התו הסגול'.
לפרטים נוספים בנוגע להצגות וליתר המופעים, ניתן להיכנס לאתר הפסטיבל: www.360jlm.co.il.






