פתיחת שנה"ל תש"פ קרובה מאוד, רק עוד שלושה שבועות. ויש בעיות לא מעטות שמחייבות פתרון. היערכות העירייה בעניין זה יותר מאשר לוקה בחסר. למרות הבטחת ראש העירייה כי כבר בדצמבר של שנה קודמת תהיה הרשות תחת הנהגתה ערוכה לשנה"ל שבפתח.
מה הבעיות?
ובכן, מעבר לצעקה הגדולה שקמה על מחסור כיתות לימוד בבר אילן וגרמו לתושביה החרדים של השכונה לצאת לרחובות בגיבוי של ציבור גדול יותר, יש לא מעט בעיות.
הבעיה הגדולה היא מכרז ההיסעים, להסיע אלפי ילדים למוסדות חינוך, מחייב היערכות של החברה הזוכה. נכון לרגע זה אין עדיין פרטים מי זכה, והאם קיבל לידיו את מסלולי ההיסעים להיערכות.
בנוסף לשירות החשוב הזה, עדיין רשימת מנהלי מוסדות החינוך אינה שלמה. למערכת ידוע לפחות על 3-5 מוסדות חינוך שאינם יודעים עדיין מי מנהל את תנהל את המוסד.
היערכות מוסד חינוכי תלויה הרבה בפיגורה שתנהל אותו, הרי דמותו של המנהלת/ת מעצבת את תכנית הלימודים בכל מוסד, היעדרות מנהל/ת עלולה לשבש לא מעט את פתיחת שנה"ל תש"פ.
בשבוע הבא יוצאת עיריית בית שמש לחופשה, וסביר להניח שראש העיר לא תנצל זכותה לחופשה ותישאר למציאת הפיתרון.
מעבר לכך יש כמה בעיות פרטניות של תלמידים שלא ברור מיקום לימודיהם, בעיות כאלו תמיד היו בעבר יהיו כנראה גם במערכת הכי מושלמת. בעיות אלה, כך מסופר לנו ימצאו פתרונן באופן ודאי עוד לפני הצלצול הראשון.
ראש העירייה מתכוונת להגיע למפגש עיתונאים מספר ימים לפני פתיחת שנה"ל שהכל מאחוריה, קי כאשר לכל השאלות יש תשובה.
בתמונה: עליזה סלוך בסיור בשכונות החדשות בערב הבחירות







